Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Herladen samplesets

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 34

Geregistreerd: 07 feb 2017 22:47

Bericht 15 feb 2017 22:30

Herladen samplesets

beste kenners van hauptwerk,

Bij het laden van het surround sample Rotterdam heb ik destijds een aantal (rear) stemmen niet geladen omdat het werkgeheugen dat mogelijk niet aan zou kunnen.

Nu ik onlangs Zurek V5 geladen heb, waarbij ik veel meer (rear)stemmen wel geladen heb, bleek dat de capaciteit
van het geheugen veel langer bruikbaar was en ik vrijwel alles kon laden.

Mijn vraag nu is: hoe kan ik de nog gewenste stemmen bij R'dam alsnog toevoegen, of moet ik alles weer opnieuw laden en daarbij minder stemmen uitsluiten?

Ik ben erg benieuwd naar de reactie(s)

groet,
JanZ

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 feb 2017 22:56

Re: Herladen samplesets

Jan

Ga naar menu Organ --> Load organ, adjusting rank audio/ memory ........
Kies Rotterdam
Je krijgt nu het configuratiescherm van de registers weer voor.
Selecteer de rear registers, die eerder door jou niet geladen zijn.
Stel in het rechter deel van het scherm de verschillende waarden in die voor jouw PC kunnen gelden.
Stel als audio output Rear in
Klik OK

De sample set gaat weer door de lange laadroute (eenmalig dus). Tijdens dit proces zie je rechtsboven de RAM indicator langzaam terug lopen. Daar kun je zien of je nog over houd. Er moet minimaal 0,5 GB over blijven, anders heb je kans dat het audio gaat hikken.

Berichten: 34

Geregistreerd: 07 feb 2017 22:47

Bericht 15 feb 2017 23:15

Re: Herladen samplesets

Bedankt Evert-Jan,

Nu je schrijft over "hikken" is me ook duidelijk wat mogelijk het probleem is bij Zurek V5.
Daar is het laden tot 0,1Gb teruggelopen en merk ik dus dat hikken af en toe.

Van de week heb je me geadviseerd om de polyfonie en/of de audio te controleren, maar wellicht is dat nu niet zo zinvol.
Moet ik misschien meer rear stemmen gaan verwijderen ipv de controle?

Wat denk je?

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 feb 2017 23:29

Re: Herladen samplesets

Als er te weinig RAM overblijft, dan hoeft er maar 1 Windows achtergrond proces iets te doen waardoor samples in de swap file op de disk worden op geslagen. En dan heb je audio hikken omdat het laden van die samples te lang duurt.

Ik weet niet hoe je de sample set geladen hebt.
- Memory channel format: stereo
- Memory/sample resolution: 24 of 20 bit?
- Multiple attack/sustain samples: All of Only default?
- Multiple sample loops: All of Only first loop?
- Multiple release samples: All of Only default?
Het kan zijn dat bij elk van deze mogelijkheden "not applicatible" staat. Dan kan er niet gekozen worden omdat de sample set deze mogelijkheid niet in zich heeft.

Als je nu in 20 bit geladen hebt, dan kun je de 32 en 16 voets registers van het pedaal in 16 bit laden.
Of multiple loop op 'Load only loop which ends first (less realism & memory)' zetten. Omdat in muziekstukken tonen in het pedaal soms lang aangehouden worden, is het advies om dit niet bij de pedaalregisters te doen. Zo blijft een realistische weergave van pedaaltonen behouden.

Je hoeft dus niet persé stemmen weg te laden om binnen het beschikbaar geheugen te blijven.
Ik denk dat als je de 32 en 16 voeters van het pedaal in 16 bit zet, dat je er al bent

Berichten: 34

Geregistreerd: 07 feb 2017 22:47

Bericht 16 feb 2017 13:05

Re: Herladen samplesets

Evert-Jan bedankt voor deze, weer uitgebreide info!

Ik ga het onderzoeken en aanpassen waar nodig!

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com