Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Netwerk uitbreiden

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 09 feb 2017 15:33

Netwerk uitbreiden

Ik wil graag een test gaan doen met een nieuw type speaker.

Hiervoor moet deze speaker onderdeel worden van een netwerk.

Nu heeft mijn HW pc een internet kabel, kan ik hier een soort router tussen hangen? Zodat ik meerdere netwerk aansluitingen kan maken


Gr

Jw

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 09 feb 2017 15:45

Re: Netwerk uitbreiden

Je kunt een router of switch gebruiken.
De router mag geen DHCP aan hebben want dan zijn er 2 die IP-baas willen zijn op jouw netwerk: nl. jouw ADSL modem en deze router.
Een switch heeft nooit DHCP.
Een switch heeft de voorkeur. Een router is overkill
Vaak hebben ADSL modems een ingebouwde router met 4 poorten, alleen zijn deze vaak niet snel (100 Mbits/sec)

Jouw speaker zal ook een IP adres willen ontvangen.

Vanaf je ADSL modem loopt dus een kabeltje naar de switch en vandaar lopen er 2 kabels: een naar je PC en de ander naar de luidspreker.

Ik ben benieuwd wat je nu weer gemaakt hebt.
En wat de vertraging t.g.v. je netwerk bij de speaker is.
Je moet dus een 1 Gbits/sec netwerkswitch hebben

Berichten: 340

Geregistreerd: 07 okt 2015 20:35

Woonplaats: Huizen NH

Bericht 09 feb 2017 18:58

Re: Netwerk uitbreiden

Helemaal eens met Evert-Jan...ik heb in totaal 3 switches in huis draaien, en nooit problemen mee....

HG

Geert

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 09 feb 2017 19:37

Re: Netwerk uitbreiden

oke bedankt Evert-Jan en Geert,

ga inkopen doen bij alternate ;)

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 feb 2017 22:57

Re: Netwerk uitbreiden

Evert-Jan

hoe kan ik de DHCP uitzetten in de router?(experiabox10)


gr

JW

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 10 feb 2017 23:17

Re: Netwerk uitbreiden

Inloggen op de box via de webbrowser. Adres is http://192.168.2.254/
Het wachtwoord heb je zelf ingesteld (hoop ik)

Link menuoptie LAN kiezen.
Vinkje weghalen bij DHCP?
Helemaal onderin Apply en uitloggen


Vraag: heb je nu toch een router gekocht ipv een switch?
Waarom moet anders DHCP uit?

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 feb 2017 23:25

Re: Netwerk uitbreiden

ik heb een switch gekocht bij alternate geen router
maar ik zie geen netwerk device in de speaker software

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 10 feb 2017 23:30

Re: Netwerk uitbreiden

Dan is DHCP uitzetten geen oplossing. Een apparaat heeft altijd een IP adres nodig !!
Dus DHCP aan laten;' anders kun je ook niet meer internetten

Wel patchkabels gekocht?
Anders de LS even rechtstreeks aan de router verbinden.
Is de LS misschien ingesteld op een vast IP adres? Als dat zo is moet dat in het zelfde adresbereik van jouw netwerk liggen, dus 192.168.2.xxx

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:06

Re: Netwerk uitbreiden

de LS zou “ZeroCONF” moeten zijn

de kabel is een patchkabel cat6 UTP

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 00:12

Re: Netwerk uitbreiden

Windows is ook "plug and play", maar dat wil ook niet altijd :lol: :lol:

En rechtstreeks aan de router?
Je kunt in de router zien of de speakers zich aangemeld heeft aan het netwerk
Als je inlogt kun je op de eerste pagina (DHCP Client Log) zien wie de afgelopen 24 zijn ingelogd. Kijk daar eens.

Op de PC ook een firewall actief?
Moet de speakers zich "aanmelden" op de PC?

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:17

Re: Netwerk uitbreiden

de pc heeft een firewall

als alles goed gaat zou de LS zich moeten melden bij de pc zodat ik hem in de netwerk omgeving kan zien,

ik kan niet zo snel de historie ontdekken in DHCP
router.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 00:25

Re: Netwerk uitbreiden

Je moet op de 1e pagina direct na het inloggen kijken, dus Home

Dan houdt de firewall dit tegen
Als je even in de modemlog kijkt weet je zeker dat de LS actief op het netwerk zit.

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:33

Re: Netwerk uitbreiden

Evert-Jan schreef:Je moet op de 1e pagina direct na het inloggen kijken, dus Home

Dan houdt de firewall dit tegen
Als je even in de modemlog kijkt weet je zeker dat de LS actief op het netwerk zit.


op de 1e Home pagina staat niet veel

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 00:38

Re: Netwerk uitbreiden

Dit staat er bij mij (essentiële dingen even weggehaald ...)
Ik heb een experiabox maar geen 10

Dit is Home --> Status
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:43

Re: Netwerk uitbreiden

dit is mijn home scherm

<PLAATJE VERWIJDERD>

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 00:44

Re: Netwerk uitbreiden

Als je bij LAN op "Meer" klikt zou hij daar moeten staan

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:51

Re: Netwerk uitbreiden

Evert-Jan schreef:Als je bij LAN op "Meer" klikt zou hij daar moeten staan



dat is nu juist het vreemde

ik kan met mijn muis naar de tekst MEER gaan dan word het een "handje"
maar als ik dan erop klikt, dan vergrijsd het scherm even, maar er gebeurd voor de rest niets

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 00:55

Re: Netwerk uitbreiden

Dan zijn er misschien niet meer?
Er staan er 2 zonder naam: 192.168.2.73 en 192.168.2.5
Ik denk dat 73 de meest kans maakt. (hoogste nummer dat uitgegeven is door DHCP)
Je speaker heeft dus geen device naam.

Wat voor firewall zit er op de PC?


Ik heb je plaatje verwijderd.

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 00:58

Re: Netwerk uitbreiden

Evert-Jan schreef:Dan zijn er misschien niet meer?
Er staan er 2 zonder naam: 192.168.2.73 en 192.168.2.5
Ik denk dat 73 de meest kans maakt. (hoogste nummer dat uitgegeven is door DHCP)
Je speaker heeft dus geen device naam.

Wat voor firewall zit er op de PC?


Ik heb je plaatje verwijderd.


op de pc zit de standaard win10 firewall

192.168.2.73 dit moet het ip adres van de LS zijn
Laatst bijgewerkt door Jan Wim op 11 feb 2017 01:21, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 2624

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 feb 2017 01:02

Re: Netwerk uitbreiden

Je moet dus weten op welke poort de communicatie plaats vindt

Die poort moet dan opengezet worden

Video-tje: https://www.youtube.com/watch?v=2AcqibSJ8ng
In tekst

Open firewall ports in Windows 10
You can manually permit a program to access the internet by opening a firewall port. You will need to know what port it uses and the protocol to make this work.

1. Navigate to Control Panel, System and Security and Windows Firewall.
2. Select Advanced settings and highlight Inbound Rules in the left pane.
3. Right click Inbound Rules and select New Rule.
4. Add the port you need to open and click Next.
5. Add the protocol (TCP or UDP) and the port number into the next window and click Next.
6. Select Allow the connection in the next window and hit Next.
7. Select the network type as you see fit and click Next.
8. Name the rule something meaningful and click Finish.

You have now opened a firewall port in Windows 10!

Berichten: 2519

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 feb 2017 01:22

Re: Netwerk uitbreiden

192.168.2.73 dit moet het ip adres van de LS zijn

Keer terug naar Computers voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com