Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Tutorial Akoestisch filteren

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 755

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 04 sep 2017 10:26

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Loosman schreef:Hoi Jaap

Ik begreep uit het verhaal dat je wel de nano digi wilde gaan aanschaffen?
Gr Jan

Ha Jan, dat was ik niet van plan.:)
Ik was van plan om het crossover filter van de Jamo's te upgraden. (zo'n €200,- voor 2 3-wegspeakers)
Maar nu ik deze tutorial lees, kan ik dat geld beter in een DSP stoppen...
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1226

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 04 sep 2017 10:37

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Je scrijft ook ergens dat je met de 828 ook dacs moet aanschaffen.
De 828 heeft ook 4 analoge stereo uitgangen dus zitten er al 4 dacs in die ook nog eens heel redelijk zijn.
Dus je kan met deze kaart de analoge en ook de digitale route of een combi van beide volgen. Op elke uitgang kan je crossovers instellen!
Je kan wel minder instellen als de nano. bijv welk soort filter Bessel of LR etc. Maar dat heb ik niet als gemis ervaren..
Dit even als aanvulling.
Er bestaat ook een crossover vst voor in Reaper
http://www.thuneau.com/alloclite.htm
Prijs 25 dollar! Dus voor een spotprijsje kan je voluit experimenteren. Kost je wel in tegenstelling tot hardware crossovers enige processor kracht maar dat schijnt minimaal te zijn volgens de fabrikant.
Voor diegenen die in Reaper een crossover willen instellen.
Je moet dan wel de allocator light gebruiken omdat de versie met fasecorrectie te veel latency geeft voor Hauptwerk en je moet Hauptwerk als vst hebben ingesteld in Reaper.

Groet Jan

Berichten: 755

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 04 sep 2017 12:39

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Loosman schreef:Er bestaat ook een crossover vst voor in Reaper
http://www.thuneau.com/alloclite.htm
Prijs 25 dollar!
Groet Jan

Kijk, dat zijn leuke berichten! :lol:
Die fasecorrectie kun je toch ook in reaper wel instellen?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 04 sep 2017 13:05

Re: Tutorial Akoestisch filteren

een reaper crossover werkt zeker goed, alleen hoe ga je de actie die je daarin verwerkt terug meten?

want akoestisch filteren kan alleen op basis van meten i.c.m je eigen akoestiek

en hoe bescherm je de drivers als je onverhoopt eens iets buiten reaper afpeelt?

Berichten: 755

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 04 sep 2017 13:53

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Jan Wim schreef:een reaper crossover werkt zeker goed, alleen hoe ga je de actie die je daarin verwerkt terug meten?

want akoestisch filteren kan alleen op basis van meten i.c.m je eigen akoestiek

Oja, dat is waar. Maar ik probeer een hardwarematige crossover voor mijn Jamo's uit te sparen :lol:
maar voor akoustisch filteren is het inderdaad geen oplossing.
Dan maar weer naar de Motu of Minidsp... €€€€
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 04 sep 2017 15:10

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Jaap380 schreef:
Jan Wim schreef:een reaper crossover werkt zeker goed, alleen hoe ga je de actie die je daarin verwerkt terug meten?

want akoestisch filteren kan alleen op basis van meten i.c.m je eigen akoestiek

Oja, dat is waar. Maar ik probeer een hardwarematige crossover voor mijn Jamo's uit te sparen :lol:
maar voor akoustisch filteren is het inderdaad geen oplossing.
Dan maar weer naar de Motu of Minidsp... €€€€


effe een krantenwijkje voor een maand overnemen en het leed is geleden Jaap :lol: :lol:
Avatar gebruiker

Berichten: 1226

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 04 sep 2017 19:06

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Er zijn nog wel meer mogelijkheden zoals de Ekio crossover.
http://www.lupisoft.com/ekio/
Heb nog niet alles goed bekeken maar dit progje kan je automatisch laten opstarten als je Windows opstart dus buiten Reaper om en je kan er volgens mij ook je metingen in kwijt.
Een stuk moderner en geavanceerder als Thuneau maar ook een stuk duurder 149 dollar.
Er is free version met 2in 4out!

Gr Jan

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 04 sep 2017 20:36

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Loosman schreef:Er zijn nog wel meer mogelijkheden zoals de Ekio crossover.
http://www.lupisoft.com/ekio/
Heb nog niet alles goed bekeken maar dit progje kan je automatisch laten opstarten als je Windows opstart dus buiten Reaper om en je kan er volgens mij ook je metingen in kwijt.
Een stuk moderner en geavanceerder als Thuneau maar ook een stuk duurder 149 dollar.
Er is free version met 2in 4out!

Gr Jan


dat ziet er op het eerste gezicht niet verkeerd uit Jan

er kunnen ook complete biquads in gekopieerd worden

alleen het is niet echt praktisch vrees ik.............. :oops:
want nu bv heb ik 1 coax in mijn eigen DSP en gaan er 3 uit, dus voldoende om een 3weg te voeden.

bij de Ekio software moet je dan juist meer digitale outputs op je geluidskaart hebben, of zie ik dat verkeerd?

Berichten: 755

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 04 sep 2017 21:00

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Het ziet er heel mooi en eenvoudig uit. In 6 minuten ben je klaar :lol:
Dit lijkt mij leuker dan condensatoren en spoelen solderen.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1226

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 04 sep 2017 22:47

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Jan Wim schreef:
Loosman schreef:Er zijn nog wel meer mogelijkheden zoals de Ekio crossover.
http://www.lupisoft.com/ekio/
Heb nog niet alles goed bekeken maar dit progje kan je automatisch laten opstarten als je Windows opstart dus buiten Reaper om en je kan er volgens mij ook je metingen in kwijt.
Een stuk moderner en geavanceerder als Thuneau maar ook een stuk duurder 149 dollar.
Er is free version met 2in 4out!

Gr Jan


dat ziet er op het eerste gezicht niet verkeerd uit Jan

er kunnen ook complete biquads in gekopieerd worden

alleen het is niet echt praktisch vrees ik.............. :oops:
want nu bv heb ik 1 coax in mijn eigen DSP en gaan er 3 uit, dus voldoende om een 3weg te voeden.

bij de Ekio software moet je dan juist meer digitale outputs op je geluidskaart hebben, of zie ik dat verkeerd?


Dan zou de rme digiface usb perfect te pas komen. 4 digitale uitgangen voor 399€ bij de Bax shop.

Groet Jan

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 05 sep 2017 06:40

Re: Tutorial Akoestisch filteren

is zeker een optie om deze module toe te passen

maar de risico factor wordt wel steeds groter vrees ik
want bv in mijn setup zou ik 1 RME kwijt zijn voor de rear(3-weg)
en moet er voor de fronts (3-weg) een 2e module komen

wat gaan die 2 modules doen 2x asio?
wordt dit automatisch herkend door RME zodra je een 2e unit aan de pc hangt


gr
JW
Avatar gebruiker

Berichten: 76

Geregistreerd: 01 jan 2015 22:51

Woonplaats: Zeeland

Bericht 05 sep 2017 07:35

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Jan-Wim, kun je bij de DigiFace de ADAT poorten dan niet gebruiken? Dan zouden er 32 kanalen te gebruiken zijn
(met een adat/toslink splitter ertussen?)

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 05 sep 2017 09:20

Re: Tutorial Akoestisch filteren

anco.marijs schreef:Jan-Wim, kun je bij de DigiFace de ADAT poorten dan niet gebruiken? Dan zouden er 32 kanalen te gebruiken zijn
(met een adat/toslink splitter ertussen?)



Dat kan Anco. ADAT is 8xmono 4x stereo per aansluiting,


Ik ga het anders doen..... Nog even niets kopen....... :o Denk even met me mee

Ik heb de volgende kaart,
https://www.bax-shop.nl/inbouw-audio-in ... -interface


Deze heeft ook een ADAT in/ uit
Ik heb nog een optische splitter liggen 1 in 4 uit

Met deze combinatie zou ik voorlopig de configuratie kunnen maken, met de proef versie van de software die Jan Loosman noemde, want die zag er toch redelijk professioneel uit

Eerst maar eens stoeien met de spullen die ik heb liggen ;)
Avatar gebruiker

Berichten: 1226

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 05 sep 2017 14:28

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Hoi Jan Wim

Met een splitter krijg je vier identieke kanalen, dat gaat toch niet werken. Je moet een adat interface hebben of bedoel je dat soms ?

Groet jan

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 05 sep 2017 15:54

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Loosman schreef:Hoi Jan Wim

Met een splitter krijg je vier identieke kanalen, dat gaat toch niet werken. Je moet een adat interface hebben of bedoel je dat soms ?

Groet jan


ja sorry Jan dat bedoelde ik ook :oops: (typo)

RME HDSPe RayDAT PCIe audio interface heb ik , dit zou een gelijkwaardige variant van de nieuwere digiface moeten zijn
ben nu aan het stoeien om de free software aan de praat te krijgen het lijkt eenvoudig
inputs en outputs aan elkaar knopen, maar het blijft daarna erg.................. stil :lol: :lol: :lol:

moet er echt even wat meer tijd in steken.

de software is gebruiks vriendelijk maar wat ik ook aan elkaar plug het signaal wordt niet overgenomen.

terwijl er toch duidelijk vermeld staat dat het met asio moet werken
Avatar gebruiker

Berichten: 76

Geregistreerd: 01 jan 2015 22:51

Woonplaats: Zeeland

Bericht 06 sep 2017 08:39

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Jan-Wim, probeer je het nu aan de praat te krijgen met dat ADAT signaal?
Kan de rest van je audio keten het ADAT signaal wel uitlezen? Of heb je een converter adat naar spdif ofzoiets erbij?

Denk dat ADAT toch niet gaat werken..

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 06 sep 2017 11:44

Re: Tutorial Akoestisch filteren

anco.marijs schreef:Jan-Wim, probeer je het nu aan de praat te krijgen met dat ADAT signaal?
Kan de rest van je audio keten het ADAT signaal wel uitlezen? Of heb je een converter adat naar spdif ofzoiets erbij?

Denk dat ADAT toch niet gaat werken..


ha Anco,

ik probeer eerst de software via de normale coax spdif uitgang werkend te krijgen, wat nog niet lukt tot nu toe.

als dat eenmaal werkt, dan kan ik gaan kijken of ADAT werkt i.v.m tri-amping
Avatar gebruiker

Berichten: 76

Geregistreerd: 01 jan 2015 22:51

Woonplaats: Zeeland

Bericht 06 sep 2017 11:56

Re: Tutorial Akoestisch filteren

hmm, toch niet zo gebruiksvriendelijk dus...

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 06 sep 2017 12:03

Re: Tutorial Akoestisch filteren

anco.marijs schreef:hmm, toch niet zo gebruiksvriendelijk dus...


nee terwijl de opzet echt vriendelijk is
je selecteer een input en een output , en kan vervolgens die aan elkaar knopen

exact gedaan zoals het in de voorbeelden beschreven wordt, maar tot op heden nope......
Avatar gebruiker

Berichten: 1226

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 06 sep 2017 16:58

Re: Tutorial Akoestisch filteren

De Rme hebben een asio scherm waarbij je ook de output van de digitale uitgang kan instellen op Adat of sdiff.
Staat die niet op Adat?
Heb je nu 2 rme kaarten er in zitten? Conflicteren die niet met elkaar?
Gr Jan

Berichten: 2517

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 06 sep 2017 18:28

Re: Tutorial Akoestisch filteren

Loosman schreef:De Rme hebben een asio scherm waarbij je ook de output van de digitale uitgang kan instellen op Adat of sdiff.
Staat die niet op Adat?
Heb je nu 2 rme kaarten er in zitten? Conflicteren die niet met elkaar?
Gr Jan


ha Jan,

ik heb nog steeds dezelfde kaart in de pc , ik heb wel 2 types maar die zijn beide pcie en ik heb maar een pcie-slot
dus dat is het probleem niet.

rme.jpg


adat heb ik niet geselecteerd, ik probeer juist de software aan de praat te krijgen op een spdif kanaal wat werkt.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Vorige

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com