Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Probleem met instellen Reaper in surround

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 12 aug 2017 11:05

Probleem met instellen Reaper in surround

Goedemorgen,

Zouden de Reaper kenners me nog even kunnen helpen?

Ik ben bezig de boxen van mn Johannus via SPDIF aan te sluiten op reaper. DA converter ertussen, is voor elkaar. Maar de instellingen in Reaper kloppen niet denk ik, ik werk via rearoute, ik heb front gedupliceerd en daar de instellingen aan t aanpassen, maar nog geen geluid?
Hierbij de plaatjes.

Vast heel erg bedankt.

groet
Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 12 aug 2017 13:39

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

In het middelste plaatje moet Receives de S/PDIF worden (rechts) en link moet het kanaal van je geluidskaart staan.
Nu stuur je het audio van track 1 Front naar S/PDIF output

Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 13 aug 2017 11:08

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Evert-Jan schreef:In het middelste plaatje moet Receives de S/PDIF worden (rechts) en link moet het kanaal van je geluidskaart staan.
Nu stuur je het audio van track 1 Front naar S/PDIF output


Ik ben bang dat ik het nog niet goed begrijp, maar rechts onder receives kan ik alleen maar kiezen voor front of rear??? :?:
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 aug 2017 21:16

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Nu zie ik het beter, mede door je beschrijving.
In het Options --> preferences menu in het opkomende schermpje naar Audio gaan en daar Device selecteren
Het last device bij Inputs moet je op 6 zetten (zal nu op 4 staan denk ik). Dan worden kanalen 5 en 6 ook zichtbaar.

En links staat, in tegenstelling wat ik eerder hierboven schreef, toch goed.

Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 18 aug 2017 13:31

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

reap 2.PNG
Goedemiddag,

Ik krijg het nog niet zo voor elkaar met reaper.
Nu wil ik bv Bij Anloo, de in Front geladen stemmen doorsturen naar de rear boxen om daar galm toe te voegen. zie mijn 2 plaatjes. Ik werk dus via rearoute, in HW staan rearoute 1 en 2 ingesteld op front en 3 en 4 op rear.

Wat is er nu fout met mijn instellingen? kan iemand me uit de droom helpen?

groet
Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 750

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 aug 2017 19:56

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:Nu wil ik bv Bij Anloo, de in Front geladen stemmen doorsturen naar de rear boxen om daar galm toe te voegen. zie mijn 2 plaatjes. Ik werk dus via rearoute, in HW staan rearoute 1 en 2 ingesteld op front en 3 en 4 op rear.


Beste Albert, volgens mij heeft Anloo slechts 2 kanalen. Front. Er bestaat dus helemaal geen Rearoute 3 en 4. Je krijgt alleen via Rearoute 1 en 2 geluid binnen in Reaper. Via de eerste strip stuur je het door naar front (hardware output 1 en 2.
Diezelfde Rearoute 1 en 2 laat je ook binnenkomen op strip 2 (Rear) en die voorzie je van galm met een plugin en stuur je uit via hardware output 3 en 4.
Helder zo?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com