Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 1314

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 14 sep 2018 20:48

Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Op de een of andere manier is mijn generaal crescendo van Gorlitz ontregeld. De eerste 70 stappen doet hij niets en begint dan vanaf FF tot Tutti. Alleen het laatste stukje dus. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar hoe krijg ik het weer origineel?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3198

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 14 sep 2018 21:28

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?
Avatar gebruiker

Berichten: 1314

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 14 sep 2018 23:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Evert-Jan schreef:Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?


Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3198

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 14 sep 2018 23:27

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Slechte zaak :o
Je had dat dan al kunnen doen ;) .

Orgel laden en dan menu Registration | Revert all combinations to organ defaults
Avatar gebruiker

Berichten: 1314

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 sep 2018 00:27

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3566

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 sep 2018 08:26

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Berichten: 836

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 15 sep 2018 09:04

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

[verwijderd, dubbelop]
Laatst bijgewerkt door josq op 15 sep 2018 18:27, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 3198

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 sep 2018 12:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jaap380 schreef:Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?
Het antwoord staat in dezelfde alinea in het boek. Dus toch maar even het boek terugvragen.

Berichten: 3198

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 sep 2018 12:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.

Berichten: 3566

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 sep 2018 12:29

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Evert-Jan schreef:
Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.


dat is goed, alleen zolang ze undercover blijven………., maar een ieder is verantwoordelijk zullen we maar zeggen.

Berichten: 836

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 15 sep 2018 14:16

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Misschien even opnieuw autodetect toepassen bij je crescendopedaal? Daarbij opletten dat je de trede helemaal op en neer beweegt. Check eventueel bij de MIDI-instellingen van je crescendopedaal de "min position" en "max position". Die moeten in principe op 1 en 128 staan. Als ze bijvoorbeeld op 1 en 4 staan kun je het gedrag krijgen wat je beschrijft
Avatar gebruiker

Berichten: 1314

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 sep 2018 19:16

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Dankjewel Jos!
Ik had de optie via registration Al gedaan, dus ben al m'n combinaties kwijt.
Ik zal even in mijn gekopieerde HWboek neuzen, want er vast wel ergens staan hoe ik die weer kan terugzetten....
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 52

Geregistreerd: 18 jan 2012 15:02

Bericht 18 sep 2018 18:56

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

en als het weer goed werkt, maak een back-up.
Die kan je zo weer terug zetten.
Avatar gebruiker

Berichten: 1314

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 sep 2018 19:13

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ja, heb ik inmiddels gedaan en het werkt weer. HW maakt regelmatig zelf een backup.
Alleen moet ik dat wel doen als ik nog geen orgel geladen heb, anders werkt het niet.
Bedankt voor de hulp!
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Keer terug naar Hauptwerk samplesets

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com