Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 19 okt 2013 13:07

Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Net als voor Rotterdam en Caen heb ik de demoversie van Doesburg wat toegankelijker gemaakt en tegelijk maar uitgebreid met een paar registers.

Op het eerste klavier is er een Fluit 4 en een Oktaaf 2 bij gekomen
Op het tweede klavier een Oktaaf 4, Nasard 3, Sesquialter en een Clairon 4
(Dit zijn allen 'een oktaaf hoger' transmissies van hun broertjes op hetzelfde klavier, op de Nasard en de Sesquialter na: die komen van resp. de Fluit 4 en de Picollo 2 op hetzelfde klavier)
Op het Pedaal een Oktaaf 4 (van man. 1) en een Clairon 4 (van man. 2).

Op het derde klavier zijn nu 4 registers van het vierde klavier bespeelbaar: dat zijn allen transmissies van het tweede klavier (en hebben dus ook de tremulant van Man. 2). Deze registerknoppen staan onder de klavieren: de aanduidingen zijn dus met een IV, maar ze zijn bruikbaar op klavier 3. Omdat het dezelfde zijn als op klavier 2 is er alleen een koppel naar klavier 1 toegevoegd.

Alle bruikbare registers staan op het eerste scherm.

Ik zou heb zelf het tongwerk op het tweede klavier 4,5 dB sterker gezet (maar dat is een kwestie van smaak)
De Picollo 2 (en daarmee ook de Sesquialter) staat in de ODF zelf al 3 dB luider dan in het origineel.

Downloaden en normaal installeren vanaf:
http://www.pcorgan.com/opslag/Doesburg-DemoExtendedODF.OrganFile.CompPkg.Hauptwerk.rar

Deze ODF heeft een eigen nummer (1325) en doet dus niets met andere orgels.

Als er zaken niet blijken te werken moet je maar even reageren hier.

Veel plezier er mee!

HG,
Anton
Avatar gebruiker

Berichten: 83

Geregistreerd: 07 jul 2012 15:20

Woonplaats: Waarder (ZH)

Bericht 19 okt 2013 14:52

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Bedankt Anton!

toevallig was ik net de demo van Doesburg aan het inleren en toen dacht ik, even kijken of er toevallig al een Geantoniseerde versie te vinden is, en jawel! :P
Met vriendelijke groet,

Jan Barend
2 klaviers inbouworgel, pedaal, midi 128 interface, i7-860, 16 GB Ram, Emu 0404, Hauptwerk Advanced, Dom Utrecht Sampleset.

Berichten: 70

Geregistreerd: 30 jul 2012 09:33

Bericht 19 okt 2013 16:59

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Ja, fijn Anton,

'k Heb bijna de hele middag zitten spelen met jou Hegeriaanse creatie.
Scheelt een hoop turen naar de juiste plek van de registerwippers en de extra stemmetjes zijn welkom.

Bedankt.
bert

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 21 okt 2013 16:16

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Ik heb bovenstaand bestand gedownload, maar krijg het niet geinstalleerd.
Bij installeren krijg ik steeds de mini in het scherm met reinsall en die had ik al geinstalleerd.

Wat doe ik fout?

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 21 okt 2013 20:46

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Hallo Tammo,

Ik weet niet precies wat je gedaan hebt.
Als het goed is heb je eerst het bestandje gedownload
Toen met File | Install Organ, de nieuwe ODF geïnstalleerd.
En dan met Organ | Load Organ Doesburg (mini) in Hauptwerk geladen.

Waar gaat het bij jou mis?

HG,
Anton

Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 21 okt 2013 20:52

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Ik ben nu bezig met een update van deze Doesburg (mini).
Er zijn veel meer mogelijkheden dan ik dacht.
Ik heb nu ook op het derde klavier nieuwe onafhankelijke registers.
Het blijven er 32 in totaal, maar je kunt eigenlijk nauwelijks merken dat het 'transmissies' zijn.

Zodra het af is vraag ik Gert of hij het weer beschikbaar wil stellen.

Overigens: om alle registers leesbaar te houden heb ik gekozen om de grote knoppen van scherm 3 en 4 te gebruiken.
Maar omdat die niet allen op scherm 1 passen heb ik de schermen wat breder gemaakt.
Op scherm 1 zie je dat niet omdat daar de knoppen terecht gekomen zijn, maar op de volgende schermen natuurlijk wel: daar ontstaat dan een zwarte rand. Dat is dus een gevolg van de grote en leesbare knoppen op scherm 1.
Als je die zwarte rand op scherm 2 en verder niet mooi vindt, moet je die schermen gewoon niet aanklikken ;-)

HG,
Anton

Berichten: 2118

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 21 okt 2013 21:00

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Even tussendoor....


ik vind het knap Anton dat je dit allemaal voor elkaar krijgt

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 21 okt 2013 22:26

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Anton Heger schreef:Hallo Tammo,

Ik weet niet precies wat je gedaan hebt.
Als het goed is heb je eerst het bestandje gedownload
Toen met File | Install Organ, de nieuwe ODF geïnstalleerd.
En dan met Organ | Load Organ Doesburg (mini) in Hauptwerk geladen.

Waar gaat het bij jou mis?

HG,
Anton



Als ik met install Organ de nieuwe ODF wil installeren dat krijg ik het scherm waar de mini staat met rechts reinstall
Ik kom dat niet bij die extended
Hoewel ik die wel aangeklikt had.Het lijkt of in een fractie van een seconde het scherm veranderd in Doesburg mini

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 21 okt 2013 22:35

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Hallo Tammo,

Ik denk dat er wat verwarring is over de namen van de bestanden.
Gewoon doorgaan met Reinstall, en dan Doesburg (mini) laden.
Dan krijg je een 'extended' versie van de Demo op het scherm.

Hg,
Anton

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 21 okt 2013 22:55

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Anton Heger schreef:Hallo Tammo,

Ik denk dat er wat verwarring is over de namen van de bestanden.
Gewoon doorgaan met Reinstall, en dan Doesburg (mini) laden.
Dan krijg je een 'extended' versie van de Demo op het scherm.

Hg,
Anton


Hallo Anton,

Je hebt gelijk. Bij mij enige verwarring. Het is nu voor elkaar.
Bedankt!

vr.gr.
Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300
Avatar gebruiker

Berichten: 50

Geregistreerd: 27 nov 2012 10:46

Woonplaats: Ternaard

Bericht 22 okt 2013 09:19

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Anton vriendelijk bedankt, ben er erg blij mee. ;)

Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 23 okt 2013 18:37

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Dag allen!

Gert heeft een nieuwe versie op de site gezet, die je kunt downloaden met de bovenstaande link.
Het uiterlijk is nu (wat) strakker, klavier 3 heeft ook meer onafhankelijke registers en de totaalklank is (in mijn oren) ook meer in balans.

Met een 2 klaviers orgel kan dit klavier toegewezen worden aan klavier 1, zodat het op het hoofdwerk mooi aanvult.
Ook heeft klavier 3 een eigen tremulant.
Als tremulant 2 aanstaat hoor je dat ook (een beetje) op klavier 3, maar de tremulant op klavier 3 kan dus ook zelfstandig gebruikt worden.

Veel plezier er mee!

HG,
Anton

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 24 okt 2013 09:00

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Help.
IK heb opnieuw het bovenstaand bestand gedownload.
Maar op een of andere manier heb ik iets of veel :shock: fout gedaan.
Op het eerste scherm heb ik geen register geopend, maar heb op alle drie klavieren zo te horen alle registers opengetrokken.
Hoe maak ik dat ongedaan?

HGR
Tammo


AL OPGELOST en Anton bedankt !! Een prachtige demo zo!
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 553

Geregistreerd: 05 feb 2011 19:43

Bericht 24 okt 2013 20:08

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Hallo Tammo,

Fijn dat het gewoon goed werkt. Het is een mooi gratis sampleset.
Jammer dat ik niet weet hoe je een plaatje kunt laten zien.

Anton

Ton

Berichten: 7

Geregistreerd: 01 maart 2012 15:03

Bericht 25 okt 2013 13:40

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Dag Anton,

Hartelijk dank voor de Mini Doesburg. Heel mooi gedaan en een aanwinst voor vele Hauptwerkers. :)
Bij de speeltafel mis ik de 3 bas koppels nummer: 1, 25 en 49 :?: :!:
Was er op dit scherm geen plaats meer te vinden voor de registerwippers :?:
Natuurlijk kan ik deze speelhulpen wel activeren op het registerpaneel :!:

Hartelijke groet!

Ton :)

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 04 nov 2013 10:27

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Ik gebruik deze demo in combinatie met reaper.
Galmcorretie bij inladen 150ms.
Geluidskaart op 512

Bij het spelen merk ik dat na indrukken van de toetsen het geluid eerst iets inhoudt en daarna pas het volle volume geeft.
Wat gaat er fout?

Hgr
Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 08 nov 2013 00:51

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Tammo, ik denk dat de latency in je convolution reverb iets te hoog staat voor dit orgel.

Gebruik je nog steeds Perfect Space?

Je ziet dan rechts onderin: latency 1024 of een ander getal. Als je dan bovenin op INFO drukt, dan kan je aldaar een lagere setting kiezen, bv 256.

Vervolgens ( dat kan ik ook niet helpen!!) moeten alle instanties van perfect Space opnieuw geladen worden om de nieuwe instelling over te nemen. dat wordt ook genoemd op een pop-up schermpje.

Je moet nu eerst svp even de isntellingen opschrijven, welke convolution je hebt in geladen en wat de ingestelde amplitude van de galm is ( het volume dus) bij output WET ( en evt DRY).

Nu moet je dus in het geopende FX-schermpje onderin kiezen voor REMOVE.

Al deze handelingen ( dus latency verkleinen en voor REMOVE kiezen) moeten voor elke instantie van Perfect Space worden uitgevoerd.

Je ziet nu, dat de diverse FX knoppen op de mixerstrips GRIJS zijn geworden ipv GROEN.

Vervolgens klik je weer op z\on, grijze FX en kiest nu in het FX-schermpje voor ADD, en kiest dan van de enorme grote lijst uiteraard weer Perfect Space.
Dan moet je aldaar nog weer de juiste convolution inladen en even de ouput knoppen goed zetten.

En dat dan net zo vaak als je FX toepast.

Als je alleen reverb op de achterspeakers toepast, hoeft het natuurlijk maar 1 keer.

Succes gewenst. je kan natuurlijk ook nog proberen, de buffersize van je audio device lager te zetten.

Dat doe je in Options / Preferences / Audio / Device en dan drukken op het rechthoekje waar staat ASIO Configuration.

HG

Geert

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 08 nov 2013 11:40

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Bedankt Geert,
Ik ga het vandaag proberen.
Audio decice heb ik al naar 512 teruggebracht.

Hgr.

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 09 nov 2013 10:14

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Geert,
Mijn reactie laat even op zich wachten.
Ik heb me op facebook begeven en dat kost wel enige moeite om alle instellingen en mogelijkheden me iegen te maken.
Komende dagen hoop ik met jouw aanbevelingen aan de slag te gaan.

Hgr.

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 17 nov 2013 12:41

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Anton,
Hoe kan ik die afzonderlijke registers op klavier III iets meer volume geven?

Hgr.
Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 18 nov 2013 23:44

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Tammo, aangezien die stemmen "geleend" zijn, kan je daar nmm individueel niets aan veranderen, want dan gaat het volume op man 2 gewoon mee. Zoals je weet, is bij die stemmen de trem van man 2 ook gewoon hoorbaar, hetgeen al aangeeft dat deze stemmen geleend zijn.

Overigens vind ik persoonlijk de balans juist uitstekend. Dat 3e man kun je heel mooi gebruiken met stops 9-10-15 ( Sesquialtera) en dan heb je ene prachtige solostem.

Als je dan perse ook op het 3e man jouw voorkeur voor het volle werk wilt botvieren, dan kan ook dat zelfs:
Gewoon stops 9-10-4-3 (8-4-2 voets) PLUS de sub- en superkoppels ( stops 98 en 108), en dit klavier is ineens een hoofdmanuaal geworden.....

Op klavier 2 vind ik de comb 34-35-38 ( hobo) ook zeer geslaagd als solostem.

Jammer dat de echte tongwerk-knallers ontbreken. Maar binnen het gegeven van de free demoset vind ik deze aanvulling zeker de moeite waard. Blijft alleen een vrij indirekt en glad klinkende sampleset.

HG

Geert

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 19 nov 2013 08:44

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Geert, dank voor je reactie.
Nee op het derde geen vol werk, dat doe ik op het tweede.
Ik zal die combinaties eens proberen. Heb ik misschien al gedaan, maar ken de nummers niet uit mijn hoofd.
Voor mij is het derde toch iets te zacht.
Maar ( zoals wel meer) vul ik het aan met de gamba en vox celeste van de domus en dan een uitkomende stem op het tweede.
Maar ik ga die uitkomende stem op drie ook eens proberen.

Om nog even op die latency terug te komen. Ik vond op mijn bureaublad een reaper met 512 en het gaat zo prima.

Hgr.
Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 19 nov 2013 10:14

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Geert,
Nog even een vraag.
Ik merk dat jij de klavieren anders hebt ingedeeld.
Naar welke midi channels heb jij de volgende gestuurd?

1.man lowest
2.man
3.
4
pedaal



Hgr
Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 19 nov 2013 21:36

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Sanp de vraag niet goed, Tammo.

Met midi channel nummers heb je niets meer te maken in HW 4.

Bedoel je soms de klaviertoewijzing bij een bepaalde sampleset?? Doesburg mini kennelijk.

Ik heb daar gewoon volgens het consoleplaatje ( met de drie klavieren) identiek toegewezen aan mijn klavieren.

HG

Berichten: 467

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 20 nov 2013 07:26

Re: Doesburg (mini): 3+p / 32 registers

Geert schreef:Sanp de vraag niet goed, Tammo.

Met midi channel nummers heb je niets meer te maken in HW 4.

Bedoel je soms de klaviertoewijzing bij een bepaalde sampleset?? Doesburg mini kennelijk.

Ik heb daar gewoon volgens het consoleplaatje ( met de drie klavieren) identiek toegewezen aan mijn klavieren.

HG


Je hebt gelijk Geert. Ik zat het me onnodig moeilijk te maken.

HG

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Keer terug naar Hauptwerk samplesets

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 3 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com