Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Volume Cracov

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 470

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 17 feb 2016 23:26

Volume Cracov

Ik heb problemen met het volume van deze sample.
Het midden en bovenklavier zijn veel te zacht.
Ik kan ze natuurlijk per register wat meer volume geven, maar vol werk met een behoorlijk volume
is niet mogelijk. Dan springt audio in het rood.
General Settings staat op min tien en audia van de sample op min 7
Kan ik daar wat aan doen en zo ja wat.
Wie kan mij een goede tip geven.
bij voorbaat dank,

Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300
Avatar gebruiker

Berichten: 298

Geregistreerd: 12 feb 2014 18:08

Woonplaats: Waarder

Bericht 18 feb 2016 18:53

Re: Volume Cracov

Je kunt toch wel alle registers van het boven klavier selecteren en dan het geheel op een hoger volume instellen? Daarna doe je dat ook met het andere zachte klavier.
Vriendelijke groet, Marius

Zeer tevreden GrandOrgue gebruiker op Johannus Rembrandt 375 orgel

Berichten: 3639

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 18 feb 2016 22:17

Re: Volume Cracov

Tammo

Er zijn 2 punten.

1)
Waarom heb jij General Settings --> Audio Outputs scherm op min tien dB staan?
Dat staat normaal op 0 en kan best op 0 blijven staan. Je hebt dus om een reden op die lage waarde gezet.
Je hebt het audio van de sampleset op min 7 dB staan. Normaal staat dat op -10 dB. Je hebt het nu hoger gezet omdat de general setting op -10 staat waardoor het te zwak geluid was.
Als je alles bij elkaar optelt heb jij dus 17 dB verzwakking. Dat moet je ergens anders weer goed maken om een beetje geluid te krijgen. Versterker harder zetten? Dus ga je eerst in HW verzwakken om het later weer te versterken. Dit betekent dat signaal/ruisverhouding daardoor negatief beïnvloed wordt.
En je audio-opnames (WAV files) zullen ook heel zacht zijn.

De general settings geldt voor alle orgels in die HW configuratie. Dus als je hier gaat wijzigen dat geldt dat voor alle orgels.

2)
Cracov is een Duits romantisch orgel.
Dat betekent dat in het zwelwerk van zo'n orgel altijd hele zachte stemmen zitten. Vergelijk dat bijv. met Doesburg. En bij dat orgel stond het Fernwerk in de Zuiderkerk in Rotterdam nog op de zolder van de kerk en kwam het geluid door een rooster in de kerkruimte.
Je hebt dus een hele grote dynamiek in zo'n orgel: van heel, heel zacht tot veel geluid.
De zachte stemmen op dat 3e manuaal zijn dus om te kleuren, maar voegen niet veel toe aan een tutti. Dan kun je ze ook beter in HW uitlaten; dat scheelt omdat zij polyfonie "opsnoepen".

Berichten: 3639

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 18 feb 2016 22:17

Re: Volume Cracov

Marius55 schreef:Je kunt toch wel alle registers van het boven klavier selecteren en dan het geheel op een hoger volume instellen? Daarna doe je dat ook met het andere zachte klavier.

Marius,

Dit is in HW niet mogelijk. Je moet het per register doen.

Berichten: 470

Geregistreerd: 07 feb 2011 22:44

Woonplaats: Putten

Bericht 19 feb 2016 12:34

Re: Volume Cracov

PROBLEEM OPGELOST.

Bedankt Evert-Jan,

Ik heb de audiostanden aangepast. Daarnaast bleek ik de sample
verkeerd te hebben ingeladen.
Ik heb de lexicon er tussen zitten en daar was ik de fout ingegaan.

Hgr Tammo
Asrock model X 58 extreme 3 ( CPUSocket) , Intel(R) Core (TM) i7 CPU 950@ 3.07 GHz 3.07 GHz, int.24 gb., win7 prof. 64bits,M-audio ProFire 610 ,HD 1000GB western en de Lexicon MX 300

Keer terug naar Hauptwerk samplesets

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com