Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Reaper storing

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 30 nov 2017 17:34

Reaper storing

Goedemiddag,

Reaper is bij mij erg onstabiel. Als ik de computer opnieuw opstart liggen de instellingen er vaak uit, of fubctioneer het ineess anders(willekeurig). Zie bijgaand, een error melding, maar geen nr, zodat ik iets kan nazoeken. Het maakt niet uit welk orgel of reaper bestand.

Iemand enig idee?

groet Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 17:56

Re: Reaper storing

Waarschijnlijk is het bestand verminkt.
Zip het RPP bestand en voeg het als bijlage toe. Dan kan een andere het proberen te laden.

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 30 nov 2017 18:22

Re: Reaper storing

Anna.zip
Evert-Jan schreef:Waarschijnlijk is het bestand verminkt.
Zip het RPP bestand en voeg het als bijlage toe. Dan kan een andere het proberen te laden.


Hierbij,maar het geldt voor alle rpp bestanden. En in Hauptwerk moet ik elke keer de kanalen opnieuw instellen.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 18:31

Re: Reaper storing

Het bestand is vernield; er staat allemaal hex 00 in. Zie bijlage.

Heb je harddisk problemen omdat HW ook zijn configuratie verliest?
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 30 nov 2017 19:30

Re: Reaper storing

Je zou het dan zeggen. Hij start wel normaal op Enzo. Hoe check ik dat verder?

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 19:34

Re: Reaper storing

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 30 nov 2017 20:14

Re: Reaper storing

Aan de slag dus morgen maar dan voor Windows 10

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 04 dec 2017 18:59

Re: Reaper storing

Goede avond

Met veel vijven en zessen de boel opnieuw ingesteld, maar via reaper lukt nog niet .Wat doe ik fout? Wie wil even meekijken?

groet
Albert

Voorheen had ik het via rearoute, nu via vst geprobeerd
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 709

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 04 dec 2017 19:31

Re: Reaper storing

Hauptwerk VST link moet in Reaper niet als Audio Output device worden ingesteld, maar je geluidskaart.

Hauptwerk VST link voeg je toe via "insert>>virtual instrument on new track"

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 dec 2017 19:33

Re: Reaper storing

Aanvullend op Jos zijn verhaal:
In het plaatje "MIDI in ports" moet een vinkje in de kolom 'Console MIDI in' op de regel waar je geluidskaart Komplete audio staat.
Dan zal je orgel weer spelen en zie je de toetsen op het beeldscherm meegaan.
Het vinkje bij HW VST link mag weg.

Bij het 3e plaatje vinkje weg bij Master Send
Maar dit veroorzaakt niet je probleem, maar het eerste punt en dat wat Jos genoemd heeft.

Het zou dan moeten werken.

Berichten: 709

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 04 dec 2017 20:14

Re: Reaper storing

Terechte aanvullingen van Evert-Jan. Complimenten trouwens voor de goedgekozen screenshots, dat bespaart veel uitzoekwerk...

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 dec 2017 21:08

Re: Reaper storing

Jos

we waren gelijktijdig aan het antwoorden. Ik kon mijn bericht daardoor nog aanpassen.

Inderdaad is dit de info die gewenst is bij een probleem: relevante schermafdrukken. Dat scheelt een hoop tijd in het oplossingstraject en forumberichten over en weer.

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 04 dec 2017 21:09

Re: Reaper storing

Het begint een beetje te dagen, er is geluid.

Nu verder, nu wil ik het geluid front doorgeven aan rear 3/4. zie plaatjes, maar werkt niet zo?
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 dec 2017 21:13

Re: Reaper storing

Als het een wet set is, stuur je nu front direct door naar de rear speakers. Dit is wat je in HW in AUDIO outputs ook geconfigureerd hebt

De regel van Receives HW01/02 moet weg. Het is immers track 1 van de VST link waarvan je audio ontvangt

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 05 dec 2017 18:33

Re: Reaper storing

Evert-Jan schreef:Als het een wet set is, stuur je nu front direct door naar de rear speakers. Dit is wat je in HW in AUDIO outputs ook geconfigureerd hebt

De regel van Receives HW01/02 moet weg. Het is immers track 1 van de VST link waarvan je audio ontvangt


Goedeavond,
Daar is ie weer, na improvisatie op hoor wie klopt daar en zie ginds.., altijd leuk :lol:

geluid is er en op de frontspeakers klink het best goed, maar het wordt niet verder doorgegeven aan 03/04. In orde is het nog niet. De Tracks Hw01/02 wn 03/04 lijken niets te doen, je ziet daar ook geen metertje uitslaan en op de sliders wordt niet gereageerd.

Weer wat plaatjes, dank voor het compliment trouwens, als er meer nodig zijn hoor ik het graag. :oops:
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2796

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 05 dec 2017 18:38

Re: Reaper storing

volgens de plaatjes wijs je nu kanaal 3/4 niet toe aan reaper maar aan je geluidskaart


"hauptwerk VST link" is naar reaper

nu stuur je het door naar je geluidskaart "Komplete audio 6"
Avatar gebruiker

Berichten: 1276

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 05 dec 2017 19:15

Re: Reaper storing

Alho schreef:Goede avond

Met veel vijven en zessen de boel opnieuw ingesteld, maar via reaper lukt nog niet .Wat doe ik fout? Wie wil even meekijken?

groet
Albert

Voorheen had ik het via rearoute, nu via vst geprobeerd


Bij de audio ouput vst link 001/002 in de Hauptwerk outputs moet je nog meer kanalen configureren.
Insert een 2e en 3e stereo kanaal en noem ze rear of diffuse( of zoals je zelf wenst)
en kies dan voor device channel 03/04 L+R voor bijv. diffuse en 05/06 L+R voor rear.
Nu heb je 6kanalen in Hauptwerk geconfigureerd die doorgesluisd worden naar de Vst in Reaper.
Je geeft nu 6 kanalen door dus bij track channels moet je in alle tracks 6 aanzetten in reaper.
Parent channel is het kanaal dat je doorgeeft aan de track dus 1/2 of 3/4 of 5/6

Groet Jan

Berichten: 56

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 08 dec 2017 18:23

Re: Reaper storing

Daar ben ik weer_) Inderdaad geweldig Evert-Jan, die stap voor stap beschrijving, respect!

Maar ik ben er nog niet, heb hopelijk weer de goede plaatjes gemaakt; eerst komt er geen geluid, en dan heel vreemd , met wat skippen onderin de menu balk tussen Hauptwerk en Reaper , ontstaat er wat geluid, maar heel traag en raar, terug in Hauptwerk weer niets???

Met een Alt 2 config , zonder reaper functioneert het wel goed.

Wie kan me uit de droom helpen?

groet
Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2786

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 08 dec 2017 22:17

Re: Reaper storing

Albert

ik kan niet zo gauw iets vinden wat fout staat (of ik kijk er overheen)

Ik zou de vinkjes in Time delayer even weghalen om te zien of e.e.a. zonder ARC en time delayer wel goed werkt

Heb je in Reaper menu File | Project settings de juiste sample rate gezet?

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com