Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

cantabile lite 32

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 159

Geregistreerd: 13 feb 2011 13:44

Woonplaats: apeldoorn

Bericht 05 mei 2012 18:47

cantabile lite 32

Hallo allemaal,

Ik heb vandaag Cantabile met freeverb geïnstalleerd, ik heb geluid
maar geen nagalm.
De set die ik gebruik in dit verband is st. Anne, ik hoor alleen de originele
akoestiek van de samples zelf, maar geen andere galm. De galm die ik nu geladen heb
is kathedraal6
Wat zie ik over het hoofd?

groetjes Jochum

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 05 mei 2012 22:32

Re: cantabile lite 32

Jochum

je moet de galm wav files van onderaf aan invullen in free reverb. Daar zit een software bug in als je dat van bovenaf aan doet. Zie ook viewtopic.php?p=4482#p4482
Avatar gebruiker

Berichten: 159

Geregistreerd: 13 feb 2011 13:44

Woonplaats: apeldoorn

Bericht 05 mei 2012 22:45

Re: cantabile lite 32

aaaaaah!!

Dat ga ik morgen proberen.
Ik laat het nog wel weten, dank je wel!!

Jochum
Avatar gebruiker

Berichten: 159

Geregistreerd: 13 feb 2011 13:44

Woonplaats: apeldoorn

Bericht 07 mei 2012 10:44

Re: cantabile lite 32

Hallo allemaal,

Ik ben vanmorgen hier nog mee bezig geweest
Ik heb nu de wav. file op freeverb op de laatste plaats gezet.
Ik heb prima geluid van Hauptwerk via Cantabile, maar er worden galmstaarten
aan toegevoegd.
Maakt het wat uit waar de galm file staat, of zou die in een bepaalde map moeten
worden gezet? Zo ja, waar dan?

Wout schreef
Het probleem is opgelost en Cantabile werkt.
Alleen weet ik niet wat het probleem was. Gisteravond had ik alles nog eens geprobeerd echter zonder resultaat.
Vanochtend Reaper maar gaan laden (30 dagen proberen) en die deed het direct.
Daarna Reaper afgesloten en toch nog maar eens Cantabile geladen om nog eens te kijken of ik iets kon vinden en tot mijn verbazing werkte het zonder iets te wijzigen. Onbevredigend dat ik niet weet wat er loos was maar blij dat het werkt.
Ik had ook problemen dat de plugins in Cantabile verdwenen maar dat is dank zij Evert Jan dus ook opgelost.


Daar hoopte ik ook stiekem op, maar bij mij dus niet gebeurd, helaas.
Wie heeft er nog tips?

Jochum

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 07 mei 2012 21:50

Re: cantabile lite 32

Jochum schreef:maar er worden galmstaarten aan toegevoegd.
Waarschijnlijk bedoel je "geen"

op de site van http://www.pbrd.nl/index.php/vo/galm-toevoegen staat het plaatje niet geheel opengeklapt en staat het ook niet juist.

Ik heb een plaatje toegevoegd van hoe ik het heb gedaan.
- noem de nieuwe toegevoegde plugin: Reverb
- op de eerste regel output to Reverb (waarschijnlijk staat bij jou nog output en stuur je het niet naar de Reverb plugin)
- zet de schuiven van wet en dry zoals in het plaatje


Het maak niet uit waar de galm file(s) staan; je laadt ze immer in Cantabile.
Ik heb een directory c:\reverb aangemaakt en daar alles in gezet (free reverb.dll en galm files)
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker

Berichten: 159

Geregistreerd: 13 feb 2011 13:44

Woonplaats: apeldoorn

Bericht 08 mei 2012 22:15

Re: cantabile lite 32

Hallo Evert-Jan

Enorm bedankt voor je afbeelding, die maakte gelijk veel duidelijk.
Ik had in een rack zowel hauptwerk en freeverb gezet.
Dat werkt dus niet. ik heb een tweede rack toegevoegd, en toen werkte het gelijk.
Nu nog een beetje draaien tussen wet en dry, wat het beste klinkt.
Nogmaals bedankt.

groeten Jochum

Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 13 sep 2017 14:00

Re: cantabile lite 32

Evert-Jan schreef:
Jochum schreef:maar er worden galmstaarten aan toegevoegd.
Waarschijnlijk bedoel je "geen"

op de site van http://www.pbrd.nl/index.php/vo/galm-toevoegen staat het plaatje niet geheel opengeklapt en staat het ook niet juist.

Ik heb een plaatje toegevoegd van hoe ik het heb gedaan.
- noem de nieuwe toegevoegde plugin: Reverb
- op de eerste regel output to Reverb (waarschijnlijk staat bij jou nog output en stuur je het niet naar de Reverb plugin)
- zet de schuiven van wet en dry zoals in het plaatje


Het maak niet uit waar de galm file(s) staan; je laadt ze immer in Cantabile.
Ik heb een directory c:\reverb aangemaakt en daar alles in gezet (free reverb.dll en galm files)


Dag Evert Jan,

Ik probeer ook dit te laten lopen, maar het werkt nog niet, geen galm nog, bijgaand een paar plaatjes? wat doe ik fout?

groet,

Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 13 sep 2017 14:03

Re: cantabile lite 32

3.PNG


en deze dank

vast bedankt

groet Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2621

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 sep 2017 14:26

Re: cantabile lite 32

Albert

op het plaatje 3.PNG moet je als output port het 2e rack met Freeverb3VST nemen ipv main speakers.
Nu staan beide racken naar de mainspeakers doorgeschakeld terwijl het 2e rack geen input heeft vanuit HW

En in 1.PNG en 2.PNG kan het vinkje achter HW VST link weg. Midi signalen komen niet vanuit de VST link maar vanuit je orgel via UM-one. Vinkje is dus overbodig (maar niet de oorzaak van je probleem).

Verder heb ik de link in jouw en het eerdere bericht vervangen door de juiste link waar de installatie beschrijving staat: http://www.pbrd.nl/index.php/vo/galm-toevoegen.
Alleen de interface van Cantabile is gewijzigd tov de beschrijving.

Berichten: 26

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Bericht 14 sep 2017 11:40

Re: cantabile lite 32

gelukt! en weer heel erg bedankt! Evert-Jan

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com