Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Fout na inst. HW6

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 121

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 19 nov 2020 14:16

Fout na inst. HW6

Goede middag,

Heb HW6 over HW 5 geinstalleerd.
HW 6 start op en laat de lijst met orgels netjes zien. Echter het opstarten van een willekeurig orgel.. ook nieuw geinstalleerde Moseley, heeft hij de melding

A licence couln't be accesed Please check that (as applicable) either your Ilok Cloud connection is still open and connected or your Ilok dongel is still attached, and that you havent' deactivated a licens for the sampleset you'r trying to use (licensing error code 5)

Message code 0087.

Ik heb een ilok dongle zit er in.. hij herkent HW6 en start op maar kan geen orgel laden.
Heb hierna ook HW verwijderd en opnieuw geinstalleerd ( met behoud van instellingen) echter zelfde melding.
De PC is niet aangesloten op Internet.

Wie weet wat te doen

Vr. Groet Henk
Avatar gebruiker

Berichten: 452

Geregistreerd: 08 nov 2015 12:17

Woonplaats: urk

Bericht 19 nov 2020 14:40

Re: Fout na inst. HW6

Henk61 schreef:Goede middag,

Heb HW6 over HW 5 geinstalleerd.
HW 6 start op en laat de lijst met orgels netjes zien. Echter het opstarten van een willekeurig orgel.. ook nieuw geinstalleerde Moseley, heeft hij de melding

A licence couln't be accesed Please check that (as applicable) either your Ilok Cloud connection is still open and connected or your Ilok dongel is still attached, and that you havent' deactivated a licens for the sampleset you'r trying to use (licensing error code 5)

Message code 0087.

Ik heb een ilok dongle zit er in.. hij herkent HW6 en start op maar kan geen orgel laden.
Heb hierna ook HW verwijderd en opnieuw geinstalleerd ( met behoud van instellingen) echter zelfde melding.
De PC is niet aangesloten op Internet.

Wie weet wat te doen

Vr. Groet Henk


Had je beter niet kunnen doen, je weet nog niet eens wat de prijs is van de upgrade, ik heb HW 6 helemaal appart gezet buiten HW 5 om. om te testen wat het is.

Maar absoluut niet over HW 5 heengedraaid, Oeh jongens wat heb je gedaan
Oost west kerkorgels klinken thuis op z'n best
Avatar gebruiker

Berichten: 121

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 19 nov 2020 15:33

Re: Fout na inst. HW6

Komt allemaal wel weer goed hoor Henk.
Avatar gebruiker

Berichten: 121

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 19 nov 2020 19:50

Re: Fout na inst. HW6

Re: Error code after instalation HW 6

Unread postThu Nov 19, 2020 6:35 pm
**** UPDATE ****

We found what seems to be causing the ERROR 5. Martin is working on it.

If you downloaded Hauptwerk 6 and have not yet installed it, wait till a fix is available.

Antwoord van MicDev

Dus nog niet van 5 naar 6 gaan!!

Gr. Henk

Update:

Hello all,

We've found the problem. Many apologies for it!

The problem can occur with perpetual v6 licences, but not subscription licences. An official fix will require a v6.0.1, which is being prepared absolutely as soon as possible, but will take a few days.

However, there is a simple work-around that will resolve it in the meantime. If you encounter the problem (licensing error when trying to load any organs) then please use 'Help | Create a diagnostic file' and email the resulting file to support [at] hauptwerk.com . We can then deposit an additional temporary licence to your iLok account, which you can then activate, to resolve it, pending v6.0.1.

Many thanks, and many apologies again on my part that it didn't get spotted during testing.
Best regards, Martin.
Avatar gebruiker

Berichten: 452

Geregistreerd: 08 nov 2015 12:17

Woonplaats: urk

Bericht 20 nov 2020 10:20

Re: Fout na inst. HW6

Beste Henk.

blijven echt alle audio instellingen bestaan bij het upgraden ? ik wacht natuurlijk even op de 6.01 versie. want ik had het ook al gelezen. ben ik even blij dat ik het nog niet over 5 heb gezet. heb jij ook nog voor de tijd een backup gemaakt die je dan later in 6 terugzet, of hoeft dat niet mischien kun jij even een klein stappenplannetje maken met hoe te upgraden zonder verlies van alle instellingen
Oost west kerkorgels klinken thuis op z'n best
Avatar gebruiker

Berichten: 121

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 20 nov 2020 12:46

Re: Fout na inst. HW6

Hoi Henk,

Ging dus fout bij de ilok overdracht van 5 naar 6. Daar ik de de upgrade van 5 naar 6 gedaan had kon ik niet meer terug.
Francois heeft op mijn Ilok account een tijdelijk account gezet zodat ik 6 kan gebruiken. (dit geldt voor een ieder die dit probleem heeft.. even mailen met support@hauptwerk.com).
Alle orgels moeten weer worden geladen met de lange laadprocedure. en na het laden wordt er gevraagd of je HD kwaliteit audio wilt gebruiken. (ten koste van 50 procent van je polyfonie) Kan je doen als je computer krachtig genoeg is.

Ik moet zeggen dat het een verbetering is!! echt mooi.

Hoefde verders niets aan te passen.

Gr. Henk

Berichten: 42

Geregistreerd: 23 dec 2014 01:12

Bericht 21 nov 2020 20:06

Fout HW6 met Annes Mosely

[Topics samengevoegd]

Vanmiddag HW6 geïnstalleerd; als ik St. Annes Moseley wil laden verschijnt er een fout dat ik geen licentie heb.
Ik werk met iLok (Cloud).

Afbeelding

Aangezien deze bij HW wordt geleverd, verwacht ik niet zo'n fout....
Moet deze dan toch nog op 1 of andere manier via iLok geactiveerd worden?
Avatar gebruiker

Berichten: 121

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 21 nov 2020 20:23

Re: Fout HW6 met Annes Mosely

Avatar gebruiker

Berichten: 379

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 21 nov 2020 20:37

Re: Fout HW6 met Annes Mosely

Aanvullend bericht van Martin Dyde, vertaald van het Engelse forum:

Het is simpelweg omdat Hauptwerk-licenties zo zijn geconfigureerd dat de gebruiker ze opnieuw kan verkopen / overdragen als hij / zij dat wenst. Dus als de v5-licentie niet werd ingeleverd als onderdeel van de v6-upgrade, zou iemand illegaal zijn volledige v5-licenties aan iemand anders kunnen doorverkopen, terwijl hij de v6-licenties zelf behoudt (waardoor hij een volledige aanvullende licentie krijgt voor de prijs van een upgrade) . (Er is geen mechanisme binnen het systeem van PACE om puur de mogelijkheid van een bestaande licentieversie om te worden doorverkocht / overgedragen, zonder afstand van de licentie van de versie zelf op te geven.)

Als iemand om de een of andere reden een catestrofaal compatibiliteitsprobleem met v6 en iets op hun systeem tegenkwam, konden ze natuurlijk gewoon contact opnemen met de ondersteuning en we hadden ervoor gezorgd dat het op de een of andere manier voor hen was opgelost. Ik verwacht echter niet dat dit een probleem zal zijn.
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 42

Geregistreerd: 23 dec 2014 01:12

Bericht 21 nov 2020 20:44

Re: Fout HW6 met Annes Mosely

Ja, die had ik wel gezien, maar ik begreep dat jouw foutmelding kwam na een Upgrade van HW5 naar HW6.
Dus lijkt het erop dat er bij een nieuwe installatie van HW6 ook deze fout optreedt?

Zoja, wachten dus op HW6.01 neem ik aan.
Ik hoop wel dat ze die snel uitbrengen dan....

Berichten: 42

Geregistreerd: 23 dec 2014 01:12

Bericht 21 nov 2020 20:47

Re: Fout HW6 met Annes Mosely

Harm schreef:Aanvullend bericht van Martin Dyde, vertaald van het Engelse forum:

Het is simpelweg omdat Hauptwerk-licenties zo zijn geconfigureerd dat de gebruiker ze opnieuw kan verkopen / overdragen als hij / zij dat wenst. Dus als de v5-licentie niet werd ingeleverd als onderdeel van de v6-upgrade, zou iemand illegaal zijn volledige v5-licenties aan iemand anders kunnen doorverkopen, terwijl hij de v6-licenties zelf behoudt (waardoor hij een volledige aanvullende licentie krijgt voor de prijs van een upgrade) . (Er is geen mechanisme binnen het systeem van PACE om puur de mogelijkheid van een bestaande licentieversie om te worden doorverkocht / overgedragen, zonder afstand van de licentie van de versie zelf op te geven.)

Als iemand om de een of andere reden een catestrofaal compatibiliteitsprobleem met v6 en iets op hun systeem tegenkwam, konden ze natuurlijk gewoon contact opnemen met de ondersteuning en we hadden ervoor gezorgd dat het op de een of andere manier voor hen was opgelost. Ik verwacht echter niet dat dit een probleem zal zijn.


Ok, bij de commerciële versies kan ik me dat voorstellen, maar bij een meegeleverd met HW vind ik dat op z'n zachtst gezegd wel érg krom.....

Berichten: 319

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 21 nov 2020 22:27

Re: Fout na inst. HW6

Als je support een mailtje stuurt, krijg je een tijdelijke licentie. Dat moet het verhelpen. (volgens het forum)

Berichten: 4390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 22 nov 2020 00:40

Re: Fout na inst. HW6

6.0.1 is uit (een minor update op HW6, dus gratis ;) )

Directe download links:

Windows (full installer):
http://downloadhauptwerk.com/hauptwerk/ ... .1.002.exe
Size: 2.98 GB (3,203,125,848 bytes)
MD5 checksum: 6569c19bc32cb60e75ad90c25274cc15

macOS (full installer):
http://downloadhauptwerk.com/hauptwerk/ ... .1.002.zip
Size: 3.13 GB (3,363,349,791 bytes)
MD5 checksum: 43376142c675705ec11409df040c9e57

Je hebt dan geen tijdelijke licentie meer nodig.

Berichten: 162

Geregistreerd: 09 nov 2012 23:04

Bericht 22 nov 2020 11:47

Re: Fout na inst. HW6

Moet je dan wel eerst HW 6 kopen voor US Dollar 99 ?
deze heb ik namelijk gisteren besteld ?

Hg Frans

Berichten: 42

Geregistreerd: 23 dec 2014 01:12

Bericht 23 nov 2020 18:14

Re: Fout na inst. HW6

Evert-Jan schreef:6.0.1 is uit (een minor update op HW6, dus gratis ;) )

Directe download links:

Windows (full installer):
http://downloadhauptwerk.com/hauptwerk/ ... .1.002.exe
Size: 2.98 GB (3,203,125,848 bytes)
MD5 checksum: 6569c19bc32cb60e75ad90c25274cc15

macOS (full installer):
http://downloadhauptwerk.com/hauptwerk/ ... .1.002.zip
Size: 3.13 GB (3,363,349,791 bytes)
MD5 checksum: 43376142c675705ec11409df040c9e57

Je hebt dan geen tijdelijke licentie meer nodig.


Ik heb exact dezelfde links gekregen van HW, dus ga deze vanavond installeren.

Berichten: 42

Geregistreerd: 23 dec 2014 01:12

Bericht 23 nov 2020 18:15

Re: Fout na inst. HW6

Frans schreef:Moet je dan wel eerst HW 6 kopen voor US Dollar 99 ?
deze heb ik namelijk gisteren besteld ?

Hg Frans


Ik heb nog helemaal niks gekocht, maar de Trial versie geïnstalleerd.

Berichten: 58

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 24 nov 2020 20:52

Re: Fout na inst. HW6

is er al hauptwerk 6 dan ? hauptwerk 5 is nog maar net uit

Berichten: 4390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 24 nov 2020 21:38

Re: Fout na inst. HW6

Sinds 18 november beschikbaar. Een upgrade van V advanced naar VI advanced kost US $99

Berichten: 55

Geregistreerd: 18 dec 2014 22:33

Bericht 25 nov 2020 09:47

Re: Fout na inst. HW6

ludi1992 schreef:is er al hauptwerk 6 dan ? hauptwerk 5 is nog maar net uit

Inderdaad binnen een jaar met dit prijskaartje doet de wenkbrauwen wel fronsen.
Nu maar hopen dat het geen jaarlijkse melkkoe wordt.

Berichten: 4390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 25 nov 2020 18:36

Re: Fout na inst. HW6

WillemW schreef:Nu maar hopen dat het geen jaarlijkse melkkoe wordt.
Dat wordt het wel. Volgend jaar rond deze tijd komt Hauptwerk VII. Een major release, die je ook zal moeten betalen wil je hem hebben.

Berichten: 55

Geregistreerd: 18 dec 2014 22:33

Bericht 25 nov 2020 21:11

Re: Fout na inst. HW6

Evert-Jan schreef:
WillemW schreef:Nu maar hopen dat het geen jaarlijkse melkkoe wordt.
Dat wordt het wel. Volgend jaar rond deze tijd komt Hauptwerk VII. Een major release, die je ook zal moeten betalen wil je hem hebben.

Voorlopig krijg ik ook de Message code 0087 bij de nieuwste update, kan niet meer bij mijn orgels.

Berichten: 4390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 25 nov 2020 21:17

Re: Fout na inst. HW6

Dan heb je v6.0.0 geinstalleerd
Je moet deze downloadlinks hebben: viewtopic.php?p=46368#p46368

Verder moet je eerst de dongel of iCloud hebben geupdate naar HW v6 en daarna de update installeren.
Let er op dat als de in Pace/iLok bent bezig geweest, dat je de nieuwe licentie naar of de dongel of iCloud moet slepen

Berichten: 55

Geregistreerd: 18 dec 2014 22:33

Bericht 25 nov 2020 21:34

Re: Fout na inst. HW6

Evert-Jan schreef:Dan heb je v6.0.0 geinstalleerd
Je moet deze downloadlinks hebben: viewtopic.php?p=46368#p46368

Verder moet je eerst de dongel of iCloud hebben geupdate naar HW v6 en daarna de update installeren.
Let er op dat als de in Pace/iLok bent bezig geweest, dat je de nieuwe licentie naar of de dongel of iCloud moet slepen

Heb toch echt v60.0.106 geïnstalleerd, maar waarschijnlijk moet ik dan opnieuw VI installeren omdat ik de nieuwe licentie nog niet naar de dingen had gesleept.
Helaas na opnieuw te hebben geïnstalleerd zelfde foutmelding.
Laatst bijgewerkt door WillemW op 25 nov 2020 21:51, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 4390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 25 nov 2020 21:46

Re: Fout na inst. HW6

Herinstallatie is niet nodig, gewoon HW6 opnieuw opstarten en dan vindt het programma wel de licentie.

Berichten: 55

Geregistreerd: 18 dec 2014 22:33

Bericht 25 nov 2020 21:53

Re: Fout na inst. HW6

Evert-Jan schreef:Herinstallatie is niet nodig, gewoon HW6 opnieuw opstarten en dan vindt het programma wel de licentie.

De licentie voor HW VI wordt wel herkend maar als ik bijvoorbeeld Pekela wil spelen krijg ik de foutmelding.

Van François Ratté de link naar versie 6.0.1.002 ontvangen, werkt nu naar behoren.
Wat ik niet begrijp, heb gisteren de update gekocht, waarom dan op de site niet de nieuwste versie plaatsen, dat scheelt toch een heleboel gedoe.
Laatst bijgewerkt door WillemW op 26 nov 2020 11:35, in totaal 1 keer bewerkt.
Volgende

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com