Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

uitval geluid

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 07 sep 2021 17:41

uitval geluid

Hallo allen,

Momenteel doet de Subbas van Kampen het niet, dus geen geluid, wel midi signaal.
Daarnaast is er ook geen geluid in de preset 2 voor de stereo sets.

Verder werkt alles naar behoren.

Wie weet raad?

Gert W.

Berichten: 4714

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 07 sep 2021 22:24

Re: uitval geluid

Ik ga er vanuit dat je de standaard HW audioconfiguratie gebruikt.

De Subbas heb je
- niet geladen (menu Organ | Load organ, adjusting rank audio memory options)
of
- in het Rank routing scherm (Organ settings | Rank routing to audio mixer bus groups ...) niet aan Front toegekend.

Bij Preset 2 heb je denk ik in het audio mixer scherm geen audiokanaal van je geluidskaart toegekend.
Of je kent de registers toe in een andere preset dan preset 2 (Rank routing scherm)

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 07 sep 2021 22:55

Re: uitval geluid

Het heeft wel gewoon gewerkt, maar nu niet meer.

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 08 sep 2021 13:32

Kampen installeren

Hallo,

Kan ik de set van de Bovenkerk gewoon vanaf de originele dvd's opnieuw installeren in HW6?

Dit vanwege het niet meer werken van de Subbas 16'.
Dit register is net als alle andere wel gewoon ingeladen.

Wellicht helpt verwijderen en opnieuw installeren.....

Gert W.

Berichten: 188

Geregistreerd: 09 feb 2011 20:30

Woonplaats: Veenendaal

Bericht 08 sep 2021 17:27

Re: Kampen installeren

De DVD's kun je niet meer gebruiken.
Je kunt wel downloaden.
Zie https://www.hauptwerk.com/wp-content/uploads/2019/12/MDA-Instrument-Downloads.pdf

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 08 sep 2021 21:43

Re: uitval geluid

Moet ik de oude bestanden van Kampen dan eerst verwijderen voor ik de nieuwe ga installeren?

Berichten: 4714

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 08 sep 2021 22:12

Re: uitval geluid

Nee.
HW meldt bij installeren van een sample set dat het of een Update is of een Re-install.
In beide gevallen verwijdert HW zelf die bestanden

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 09 sep 2021 18:44

Re: uitval geluid

Het Subbas probleem is op gelost, inderdaad via het rank routing scherm. Dank voor de tip Evert-Jan.

Het preset 2 probleem nog niet. Nu is het zo dat sommige toetsen het niet doen.
Ben al aan het sleutelen geweest, nog niet gelukt. Is bij alle sets in preset 2 het geval.

Gert W.

Berichten: 4714

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 09 sep 2021 21:14

Re: uitval geluid

Ik weet niet waaruit je HW setup bestaat dan alleen HW6. Daarom een gok: in preset 2 heb je denk ik in het Audiomixerscherm de instelling bij 'Bus allocation algorithm' een andere instelling staat dan "Static: cyclic within octave, octaves cycled, ranks cycled".

Wat zou je willen in Preset 2? Wat zou daar aan audioconfiguratie volgens jou ingesteld moeten zijn?

Heb je de upgrade naar HW6 gedaan vanaf HW421 of van HW5?
Tussen HW5 en 6 zit zit er geen verschil in de audioconfiguratie. Alleen is (o.a.) sample verwerking mogelijk op 96 kHz en is er HD audio mogelijk

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 10 sep 2021 16:51

Re: uitval geluid

Evert-Jan,

Nee, de instelling is:...... ranks cycled.

Inmiddels ben ik erachter dat die bewuste toetsen het wel doen, maar het volume is heel zacht t.o.v. de andere.

In Preset 2 staan de stereosets. Op zich kan ik deze ook in preset 3 draaien en dan de toegevoegde galm op 0 zetten.
Maar ik vind het vreemd dat in 2 dit verschijnsel zich ineens voordoet.

Ter verduidelijking: Preset 1 surround, 2 stereo, 3 sets met toeg. galm en 4 hoofdtel.


Upgrade gedaan van HW 421 naar 6 in januari dit jaar. Tot voor kort geen problemen gehad.

Berichten: 4714

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 10 sep 2021 16:58

Re: uitval geluid

Als het geluid van toetsen zachter is dan een naburige toets, dan moet dat in Voicing gebeurd zijn. Maar dat is per orgel geregeld en niet per Preset.
Je moet in de audio mixer scherm de instellingen van Preset 3 even opschrijven (behalve de galm) en die dan in Preset 2 controleren/corrigeren.

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 11 okt 2021 16:13

preset 2 problemen

Beste allen,

In preset 2 speel ik op de stereosets.
Alleen in deze preset doet zich het verschijnsel voor dat er enkele toetsen geen geluid geven en is het geval dit bij alle stereosets.
Er is wel midi signaal. Geen idee hoe dit op te lossen.

Wat kan het zijn?

Mvg,

Gert W.

Berichten: 4714

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 okt 2021 16:43

Re: uitval geluid

Gert

Heb je Preset 2 al identiek gemaakt aan de instellingen van Preset 3?


[Ik heb de berichten samengevoegd met eerdere berichten omdat het nog steeds hetzelfde betreft}

Berichten: 164

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 11 okt 2021 18:20

Re: uitval geluid

Evert-Jan,

Daar heb ik nog niet speciaal naar gekeken.
Ga ik doen.

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: josq en 5 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com