Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Jan stelt zich voor

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 12 maart 2013 01:00

Re: Jan stelt zich voor

Even een update over mijn orgel. Eigenlijk is het meer een cosmetische update van mijn orgel hok. De kelder was nodig aan een schilder/opknapbeurt toe en dus is overal nieuw laminaat gelegd en is tussen de balken van het plafond 4cm dikke Merford Soundstone geluidsisolatie panelen aangebracht om de ruimte verder akoestisch te verbeteren.
Mijn orgel staat in de kelder tegen de buiten wand. Deze wand heeft de vorm van een erker omdat de muur van de erker naar beneden toe is door gemetseld. Deze ruimte was eigenlijk een beetje loos achter mijn orgel dus heb ik een constructie met stijgerbuizen bedacht waarop ik achter mijn orgel de apparatuur en subwoofer kwijt kan waardoor alle apparatuur aan het oog wordt onttrokken. Tevens wilde ik de ruimte verder aankleden met fotobehang. Ik ben op het internet op zoek gegaan naar een mooie High resolutie foto van een kerk interieur en de mooiste die ik tegen kwam qua compositie en kleuren was Canterburry cathedral (ik ben er zelf ook twee jaar geleden geweest) Deze foto is overgezet naar foto behang en op de wand van de erker geplakt. Achter de laatse balk is een led strip van 2.20 meter aangebracht die je niet alleen met de afstandsbediening kan dimmen maar ook van kleur kan veranderen (leuk speelgoed :!: ) Het geheel is nog niet helemaal af omdat er nog wat snoeren achter plintjes opgeborgen moeten worden.

Hierbij wat foto's van het resultaat.

DSC02079-003.JPG

DSC02081-002.JPG

DSC02109.JPG

DSC02132.JPG

DSC02147-001.JPG


Groeten Jan
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Laatst bijgewerkt door Loosman op 12 maart 2013 22:33, in totaal 2 keer bewerkt.

Berichten: 4657

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 12 maart 2013 07:31

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Jan,

het geheel ziet er erg mooi uit, schitterend met die achterwand, geeft een diepte werking in de ruimte
speeltafel ziet er ook erg goed uit

dit geheel moet toch al verslavend en inspirerend werken

succses

gr

JW
If music is your passion, put your mind where your heart is and leave the rest to DSP.
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 12 maart 2013 11:57

Re: Jan stelt zich voor

Nounou, Jan, das wel even iets anders dan die toch betrekkelijk sombere ruimte die je eerst had. Proficiat!
Afgelopen zomer ook in Canterbury geweest; idd zeer inspirerende omgeving.

Je zou die verlichting kunnen sturen vanuit een jaarklok, zodat altijd de meest reele sfeer wordt geschapen; doe er dan ook een gestuurde koeling of verwarming bij.....

Maar even serieus: registreer jij alleen met het touchscreen?? Want zo te zien kan je niet goed bij de rechterknoppen.
Of is dat zo niet goed te beoordelen wellicht.

Veel speelplezier gewenst,

HG

Geert
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 12 maart 2013 13:26

Re: Jan stelt zich voor

Jan Wim

Bedankt voor je reactie. Het fotobehang is mooier dan ik had gehoopt. Ben er erg blij mee, voegt echt iets toe aan de sfeer. Ik kon dit doen omdat ik een eigen orgel hoek heb, als mijn orgel midden in de woonkamer had gestaan dan had ik het uiteraard niet gedaan.

Geert

Ik had mijn touchscreen even gedraaid voor de foto. Als ik speel dan is hij meer naar mij toe gedraaid en is alles goed bereikbaar, dus ergonomisch verantwoord :D Omdat mijn boxen nu verder naar achteren staan nml. achter de console ongeveer 40cm verder, klinkt het geluid iets minder direct. Vooral met bijv Zwolle die al vrij direct klinkt ligt dat toch iets prettiger in het gehoor.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 01 mei 2014 22:35

Re: Jan stelt zich voor

Ik heb sinds enkele dagen de Qls qa100 in gebruik voor de front kanalen. http://www.qlshifi.com/en/wzcapi/qa100.htm
Ik heb deze versterker via ebay gekocht in China . Omdat ik mijn versterker wilde upgraden ben ik mij op internet gaan orienteren en toen kwam ik al snel op volledig digitale versterkers uit. Je stuurt deze versterkers aan met een digitaal signaal, spdif coax of optical uit je geluidskaart. Het geluid wordt volledig in het digitale domein versterkt en net voor de luidsprekers weer analoog gemaakt door een simpel LF filter. Dus deze versterker heeft geen DAC en is ook geen klasse D versterker die in tegenstelling wat de naam doet suggeren een volledig analoge versterker is.
Het geluid wordt zo op een zo zuiver als mogelijk manier versterkt, zonder enige bewerking en zonder invloeden van kabels, DACs, etc.
Hoe klinkt het? Wat opvalt is de transparantie en zuiverheid van het geluid. Er is geen spoortje van scherpte of hardheid, het geluid lijkt wel wat op een buizenversterker door het relaxte karakter.
Het geluid is super gedetailleerd. Er zijn veel meer details waarneembaar dan voorheen. Dit is echt een verbetering t.o.v. Mijn Yamaha rxv 4600 die hoewel hij veel meer vermogen heeft toch de mindere is van de Qa100. Mijn plannen zijn nu om ook de rear kanalen digitaal te gaan versterken en de front kanalen digitaal te biampen. De front kanalen hebben dan bij 8ohm 2x120 watt en de rears 2x60watt.
De subwoofers worden dan gewoon aangestuurd door de analoge uitgangen van de RME Ucx.
Om het totaal volume eenvoudig te regelen gebruik ik de remote afstandsbediening die je bij de RME los kan verkrijgen.
Ik houd jullie op de hoogte m.b.t. De verder digitalisering van mijn Hauptwerk weergave keten.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 02 mei 2014 01:29

Re: Jan stelt zich voor

Dat jij dat echt hoort, Jan, daar sta ik altijd van te kijken! Het is slechts een kleine groep mensen, nmm, die dit soort minieme en nauwelijks meetbare verschillen in de diverse audio parameters ook echt hoort. Je hebt het over meer details, dat lees ik vaker, wat gebeurt er dan in een analoge versterker, dat die details wegmoffelt??

Nogal logisch, dat er geen DAC inzit, het is immers digitaal van begin tot eind. Maar dat wil niet zeggen, dat er dus behoorlijk met die digitale bitjes wordt gestoeid intern. Immers, het SPDIF signaal wordt meestal omgezet in een andere digitale codering, meestal een pulsbreedtemodulatie.
En dat moet dus ook weer goed gebeuren, anders liggen er weer diverse stoorbronnen op de loer van geheel andere aard.

Die digitale trend zal wel doorzetten, aan de andere kant mag de aloude langspeelplaat zich weer in toenemende belangstelling verheugen......en die ga je natuurlijk met een buizenbak doen, is anders geen gezicht!!

Moet tocheens komen luisteren bij je, Jan, met mijn geheel digitale gehoorapparaten! Alleen het laatste stukje is analoog.

Apropos, lukt het, om multichannel uit je spdif te krijgen? De meeste gewone audio devices hebben immers slechts 1 x SPDIF.

Hg

Geert
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 02 mei 2014 09:06

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Geert

Ik hoor duidelijk de verschillen met mijn Yamaha. Toen ik vroeger nog bij mijn ouders woonde had ik een Era mk6 draaitafel en een Sme arm met een Shure V6 element. Het gebeurde geregeld dat als ik aan het luisteren was dat ik dacht dat er iets niet klopte aan het geluid. Als mijn moeder de draaitafel afstofte dan verschoof ze het contra gewichtje van de draaitafel soms iets waardoor de naaldruk iets veranderde en dit hoorde ik altijd dus mijn gehoor is denk ik wel redelijk gevoelig. Het is leuk als je testen leest van digitale versterkers. Er is wat dat betreft een soort concensus tussen de testers m.b.t. dit soort versterkers ze horen in grote lijnen hetzelfde m.b.t. transparantie, natuurlijkheid. Het zwakke punt is de bas die wat minder vol lijkt maar wel heel strak is. Maar goed dat compenseren we weer door er een sub. aan te hangen.
M.b.t. de digitale uitgangen, heb ik op mijn Rme 2uitgangen een optische en een coax spdif die vrij programmeerbaar zijn. Als ik ga biampen dan moet ik voor de frontkanalen een splitter aan schaffen om beide versterkers het zelde signaal aan te bieden.
Wat jou erg zal aanspreken is het energie verbruik van dit soort versterkers. Het rendement is bijna 100% dus ze worden niet warm. Uiteraard ben je welkom om het te beluisteren.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1252

Geregistreerd: 07 maart 2011 18:35

Woonplaats: Kruiningen

Bericht 02 mei 2014 11:10

Re: Jan stelt zich voor

Wat de zwakkere bas betreft, wees je bewust, dat wij allen vaak teveel bas nemen! Luister es naar de verhouding van een goed kerkorgel en luister es thuis, dan zal je merken dat wij geneigd zijn, de bas teveel te versterken... :o
Groet,
Kees

Muziek is ook een vorm van ademhalen...!
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 02 mei 2014 11:33

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Kees

Ik ben het met je eens dat wij teveel op de lage tonen kicken.
Luister maar eens naar een goede koptelefoon dan ervaar je veel minder druk in het laag door de doorgaans rechte freq. Karakteristiek van een goede koptelefoon. Maar goed dan kom je weer terecht in de discussie m.b.t. Kamer resonanties die gedeeltelijk het laag versterken en dat is weer een ander verhaal.
Als ikin de kerk naar het orgel luister met het 16 voet pedaal register dan heb ik ook nooit het gevoel dat daar nou een stevig basfundament wordt neergezet.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 02 mei 2014 12:51

Re: Jan stelt zich voor

Ja, Kees en Jan, helemaal de spijker op zn kop!! Ik heb jarenlang in een jazzbandje gespeeld, en ook erg veel op de Hammond. En dan krijg je een soort basverslaving, die je ook bij jongeren vaak aantreft, datze dan in hun golfjes van die baspompen monteren. Het heeft ook wel wat hoor, als je Barbara D op die pedalen bezig ziet.......

Maar de laatste jaren, dat ik veel klassiek orgel speel, ben ik nu tot mn verbazing helemaal daarvan genezen, en staat de laagregelaar gewoon op neutraal.

Een sub is ook alleen maar goed afgesteld, als je hem er bijna niet hoort bijkomen. Als je tenminste goede hoofdspeakers gebruikt, wat wij natuurlijk doen binnen HW.

Ja, Jan, van dat energieverbruik, das een goed punt, want, je weet, bij analoog is het zo, dat geluidskwaliteit en stroomverbruik gelijk oplopen.....en bijna alle energie wordt dan in warmte omgezet. Vandaar dat jij op les moest, want anders zat je ook nog eens zo te zweten op al die nootjes....haha.

HG

Geert

Berichten: 519

Geregistreerd: 21 nov 2012 15:32

Bericht 03 mei 2014 11:31

Re: Jan stelt zich voor

Inderdaad, niet het hoge volume van de bas telt maar wel de strakke weergave.
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 04 mei 2014 01:48

Re: Jan stelt zich voor

http://soundcheck-audio.blogspot.nl/201 ... -amps.html
Voor diegenen die wat meer over full digital amplification willen weten staat hier veel relevante info op.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 05 mei 2014 00:09

Re: Jan stelt zich voor

Leuk spul, Jan! Voor consolebouwers zijn die losse printjes erg handig ljkt mij. Waarschijnlijk gaan de monitorbouwers ook ook wel een keer overstag gezien de hogere rendementen.
Overigens zijn deze ideeen om een pulsbreedte gemoduleerd hogfrekwent signaal rechtstreeks op een speaker te zetten, zekeer niet nieuw. Maar nu er dus losse ic,s beschikbaar komen die de code-omzetting doen, wordt het pas interessant voor de bouwers. Als je dan ziet, hoeveel onderdelen er in een klassieke analoge vs zitten, versus dit concept, dat is wel een groot verschil.

Volgens mij zit deze techniek ook in de bekende Sonos audio systemen, waarvan ik er hier eentje heb tot grote tevredenheid.
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 05 mei 2014 13:01

Re: Jan stelt zich voor

http://hifimediy.com/index.php?route=pr ... duct_id=64

Dat linkje had je nou niet moeten publiceren, Jan.......Nu heb ik de soldeerbout al bijna opgestart........haha

Komt natuurlijk nog wel wat aan invoerrechten bij, en verz kosten, maar kijk eens naar wat je krijgt, kwa specs......
Echt heel mooi.

ik ga het allemaal nog even rustig bestuderen, maar deze boys maken wel ERG lekker spul!!

HG

Geert
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 06 mei 2014 00:36

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Geert

Ben benieuwd of je wat met die soldeerbout gaat doen. Misschien kan je wel op bestelling mooie digitale Hauptwerk versterkers leveren. Er kan best nog wel een commercieel Hauptwerk bedrijf bij. :lol: :lol:
Ik denk dat zo'n Qls100 digitale versterker best wel eens goed verkocht kan gaan worden bij de Hauptwerk dealer die zoiets in zijn assortiment opneemt, omdat het gelijk een versterker en dac is en door de combinatie eigenlijk zeer goedkoop is. Als je dit soort componenten met een vergelijkbare kwaliteit los zou gaan kopen dan ben je veel duurder uit.
Je moet echter wel je oude geluidskaart blijven gebruiken om in ieder geval het digitale signaal via de spdiff door te geven.

Groet Jan

Berichten: 296

Geregistreerd: 08 maart 2011 22:05

Woonplaats: Elspeet

Bericht 06 mei 2014 10:30

Re: Jan stelt zich voor

Geert schreef:http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&product_id=64


Interessant spul, wel beetje "off topic" en helaas is deze Out of Stock... :(

Overigens, voor een (startende/laptop-)Haupwerker een boeiend alternatief:
USB-Geluidskaart en Digitale versterker in één: http://hifimediy.com/index.php?route=pr ... uct_id=146

Voor de goede orde, ik ken em niet en weet niet of het wat is, vind de specs wel wat vreemd:
Up to 2 x 80W at 8 ohm, 2x50W at 4 ohm; meestal is bij een lagere impedantie het vermogen juist groter :o ?

WiBo
Avatar gebruiker

Berichten: 1252

Geregistreerd: 07 maart 2011 18:35

Woonplaats: Kruiningen

Bericht 06 mei 2014 11:20

Re: Jan stelt zich voor

Een vriend van mij is nogal gecharmeerd geraakt van het vrij nieuwe merk, qua speakers dan, PreSonus.
Wat vinden de specialisten daarvan?
Groet,
Kees

Muziek is ook een vorm van ademhalen...!
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 06 mei 2014 12:32

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Kees

Ik heb zelf geen ervaring met Presonus dus kan ik er helaas geen mening over geven.

Hoi Wibo

Het risico dat je met deze vesterker hebt is dat je hem Usb moet aansluiten en dan loop je een groot risico dat de drivers niet asio zijn of dat je tegen een enorme latency aanloopt. Als je echter de asio drivers van een goed werkende geluidskaart gebruikt en je via de spdiff uitgang de Da conversie laat doen door zo'n digitale versterker dan loop je dat risico niet.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 06 mei 2014 23:21

Re: Jan stelt zich voor

Er is ook een losse ASIO driver voor te krijgen.

Als je even doorleest op de genoemde site, zie je, dat het dus echt zo is, wat die vermogens versus lsp impedantie betreft.

Dat komt oa door een geheel andere koppeling, waarbij dus de eenvoudige vuistregels van de wet van Ohm niet langer gelden.

Dat je dus bij de pure digital het volume aan het eind regelt, door gewoon de de vermogenstrap te knijpen, das ook een goed punt vanuit sign/ruisverhouding gezien. Dat kan je daar rustig doen, omdat je dus gewoon een blokgolf versterkt.
Enz.....

helaas, Jan, ga ik dus geen produktie meer doen; ik wil alleen nog maar SPELEN...... Maar ik ben het helemaal met je eens, dat dit wel iets is voor consolebouwers. Alleen zou je nog moeten onderzoeken, hoever je ook multichannel kunt komen; wellicht via USB.

Nou, twas kennelijk allemaal nogal off-topic, maar je hebt vind ik wel ies aangetoond en losgemaakt met je puredigital!

HG
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 07 mei 2014 10:36

Re: Jan stelt zich voor

Hoi Geert

Het kan zijn dat de asiodriver goed werkt maar omdat dit soort versterkers en ook losse Dacs niet echt gemaakt zijn voor direct musiceren maar hoofdzakelijk voor muziek afspelen, kan het zijn dat de driver wel werkt maar een hoge latency heeft. Op het Engelstalige forum heeft Ernst ook problemen gehad met een externe DAC op de USB uitgang. De latency was veel te hoog om direct te kunnen spelen maar nadat hij deze DAC via de spdiff via zijn oude kaart was gaan gebruiken was het probleem opgelost.

Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 07 mei 2014 10:42

Re: Jan stelt zich voor

Ok, Jan, mar het zou zomaar kunnen, dat het via USB ook gaat, dan zou je gemakkelijk meerdere units kunnen aansluiten.
Ik ga het even bespreken.

Hg
Avatar gebruiker

Berichten: 1758

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 07 mei 2014 12:34

Re: Jan stelt zich voor

http://www.audiophonics.fr/audiophonics ... -6807.html
Dit soort versterkers kan je ook in Frankrijk bestellen als bouwpakket.
Kost eigenlijk bijna niets als je ziet wat je ervoor krijgt. Ik weet niet of er invoerrechten bijkomen?

Gr. Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1322

Geregistreerd: 21 nov 2011 12:00

Woonplaats: Ermelo

Bericht 07 mei 2014 14:25

Re: Jan stelt zich voor

De chip die ze daar gebruiken, de STA528, kost slechts iets minder dan E 10,-.......

http://www.st.com/web/en/resource/techn ... 043329.pdf

Maar als je grafiek 10 bekijkt, dan zie je dus, dat de vervorming maar nauwelijks onder 0,1 % blijft.

Ik denk, dat die dure dingen die jij hebt, Jan, daar zit beslist een iets duurdere chip in.....!!
Vorige

Keer terug naar Even voorstellen / mijn orgel

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 16 gasten




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com