Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Opname afspelen in H5

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 15 sep 2020 14:39

Opname afspelen in H5

Hello Allemaal
Als ik een opname gemaakt heb.( In Equal stemming).
En ik speel het weer terug in Hauptwerk,dan klinkt het weer terug in een halve toon hoger en ik denk ook niet de goede stemming.
Hoe komt dat?
HG,
Pete

Berichten: 4389

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 sep 2020 18:11

Re: Opname afspelen in H5

Of je hebt opgenomen terwijl het orgel een halve toon hoger stond of je speelt de MIDI file af terwijl HW een halve toon hoger staat.
Het eerste kun je controleren in een MIDI editor, het 2e in HW zelf op het moment dat je de MIDI file afspeelt

Temperament wordt niet opgenomen in een MIDI file.

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 17 sep 2020 20:51

Re: Opname afspelen in H5

Ik begrijp het niet.
Ik kan niks vinden wat niet goed staat.
Moet wel iets over het hoofd zien.
Het "Pitch" scherm staat goed.
Midi heb ik al een paar keer gereset.
Alle orgels het zelfde resultaat
Als ik bevoorbeeld een G toets opneem en ik speel het terug in hauptwerk,klinkt het terug als een A :cry:

Berichten: 4389

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 17 sep 2020 21:52

Re: Opname afspelen in H5

Pete

Reset van MIDI heeft geen zin. Dat heeft alleen betrekking op de MIDI driver.

Als jij een toets op je eigen orgel indrukt, en je kijkt op het console scherm van de sample set, gaat daar dezelfde toets naar beneden? Als dat niet zo is, dan staat je eigen orgel een toets te hoog. En dan treedt het op bij al jouw sample sets.

Anders, maak een MIDI opname en druk bijv. alleen een A in.
Zip de MIDI file en post deze ZIP file hier. Dan kijk ik wel in een MIDI editor welke toets er in het bestand is opgenomen.

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 18 sep 2020 15:02

Re: Opname afspelen in H5

Hello,Evert-Jan
Ik heb je een midi file gestuurd naar je prive email.
Hier speel ik enkel opeenvolgende G noten.
Klavier speelt visuaal ook dezelfde G noot maar het klinkt terug als een A noot met afspeling in Hauptwerk.
Nog vriendelijk bedankt!

Berichten: 4389

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 18 sep 2020 17:36

Re: Opname afspelen in H5

Er wordt netjes een G opgenomen. Je orgel genereert dus de juiste MIDI code.

Clipboard.jpg


Als jij nu een G opneemt en die direct weer afspeelt via de MIDI player, hoor jij dan echt een A?
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 18 sep 2020 18:07

Re: Opname afspelen in H5

Nou dat je vraagt of het DIRECT verkeerd is dacht ik dat de eerste keer dat ik het afspeel,dat het goed is dat het de daar opvolgende keeren niet goed is.
Vanavond ga ik uitchecken .
Veel dank!

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 21 sep 2020 15:28

Re: Opname afspelen in H5

Hello,Evert-Jan
Zaterdag erachter gekomen wat er precies aan de hand is.
Wat ik in de eerste post vermelde klopte niet.
Hier heb je dus de situatie :)
Ik neem op in orgel A en dan is het de eerste keer goed .ik speel G en Hauptwerk speelt G terug.
Maar dan gebeurt het.
Na de eerste opname gaat het orgel waar ik op speel, in F klinken als je de G speelt,maar als je na de eerste keer nog meerdere keren opneemt blijft Hauptwerk het wel in de G opnemen en afspelen .Maar het orgel blijft in een F klinken als je de G speelt ,of je nu opneemt of niet.
Dan probeer ik het met orgel B en het is de eerste keer goed maar dan gaat het ook fout,precies hetzelfde als met orgel A.
Ga ik dan weer terug naar orgel A en de eerste keer is het weer goed maar dan weer hetzelfde.
Ieder orgel gaat nadat je 1 keer in hauptwerk hebt opgenomen een toon lager klinken dan dat je speelt,maar als je na de eerste keer nog meerdere malen opneemt blijft Hauptwerk wel de G afspelen.
Dus als je probeert om mee te spelen met je opname die je net gemaakt heb ( bij wijze van spreken) gaat dat niet omdat het orgel nu in de F klinkt maar de opname in G. :roll:
HG
Pete
Avatar gebruiker

Berichten: 379

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 21 sep 2020 16:34

Re: Opname afspelen in H5

Mmm.. gaat het niet mis met je sample-rate? Schakelt deze niet af en toe van 44,1 naar 48kHz?
Te controleren via:
View --> Large floating control panels --> Audio, MIDI en performance.

Of de driver van je geluidskaart schakelt telkens tussen voorgenoemde waarden...
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4389

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 21 sep 2020 18:13

Re: Opname afspelen in H5

Pete

je geluidskaart volgt niet de sample rate van Hauptwerk maar staat vast op 44,1 kHz, terwijl Hauptwerk 48 kHz afspeelt. Je hoort dus een lagere toon dan je speelt. Als je een (oude) sample set op 16 bits laadt, dan blijft het goed klinken.

Je moet even naar de instellingen van de geluidskaart kijken.

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 22 sep 2020 14:23

Re: Opname afspelen in H5

Nog bedankt voor de hulp!
Het is inderdaad het geval.
Iedere keer als ik in Hauptwerk opneem gaat tie naar 44.1.
Als ik het weer op 48 zet in de Geluidskaart Scherm,dan blijft het goed totdat ik weer opneem.
Is de Motu driver niet goed?
Mijn vriend Martinus gaat voor alles een update doen.Inclusief Bios enz.
HG
Pete

Berichten: 4389

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 22 sep 2020 17:51

Re: Opname afspelen in H5

Misschien kan iemand anders reageren op de MOTU driver of geluidskaartinstellingen.

Laat Martinus dan direct punt 5 van de PC optimalisatie uitvoeren om de tikken in je audio op te heffen:
- Intel Turbo Boost Technology
- Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST)
- Intel C-State C1 - C8 indien aanwezig, BIOS afhankelijk
Dit alles op disabled zetten
Avatar gebruiker

Berichten: 379

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 22 sep 2020 18:49

Re: Opname afspelen in H5

Hallo Pedro,

Voor mijn MOTU staat o.a. het progje: MOTU Audio Console. Daarin staat de sample rate bij mij op 44.100 Hz. Bij mij neemt Reaper de regie over. Daarin heb ik per orgel de juiste samplerate ingevoerd. (Alleen Aix draait op 44.100 Hz, vanwege de 16 bit opname)

Ik weet niet of je Reaper gebruikt, anders de samplerate in voorgenoemd progje op 48.000Hz zetten en houden. Succes!
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 298

Geregistreerd: 06 apr 2011 13:54

Bericht 22 sep 2020 20:06

Re: Opname afspelen in H5

Bij mij gaat de samplerate terug 44.1 als ik opneem.
Dan zet ik het weer terug naar 48 in de geluidskaart scherm,maar als ik weer opneem gaat het weer naar 44.1.
Reaper gebruik ik nog niet.
Pete

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com