Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Update naar Hauptwerk 6

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 13

Geregistreerd: 08 maart 2017 18:00

Bericht 06 jul 2021 20:39

Update naar Hauptwerk 6

Hallo,

ik ben in het bezit van een abonnement op HW 5.0.1.034 lite.

Op welke manier kan ik het beste updaten naar HW6?

Alvast dank voor de hulp.

Arie Goud.

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 06 jul 2021 20:47

Re: Update naar Hauptwerk 6

Bij een HW dealer HW 6 advanced kopen. Er bestaat geen upgrade 5.0.1 lite naar 6.02 advanced.
Het is dan alleen een iLok update via een nieuwe activatiecode. Dus via Pace deze invoeren/activeren en klaar.
Aan HW en sample sets hoeft niets te gebeuren. Je kunt wel de polyfonie verhogen als de PC dat aan kan.
En je kan nu meer kanalen gebruiken, dus moet je dat in HW configureren.

En je kunt dan beter wachten totdat de lite periode is afgelopen en dan Advanced kopen (of net daarvoor zodat je geen dag zonder je orgel met HW zit).

Berichten: 13

Geregistreerd: 08 maart 2017 18:00

Bericht 07 jul 2021 16:04

Re: Update naar Hauptwerk 6

Zeer bedankt,

Dat zal ik doen.

Met groet,

Arie Goud.
Avatar gebruiker

Berichten: 486

Geregistreerd: 09 jul 2016 23:19

Woonplaats: Eindhoven

Bericht 16 jul 2021 13:34

Re: Update naar Hauptwerk 6

Hallo,

In mijn PC heb ik twee SSD's, C-drive en D-drive. Op de D-drive staan al mijn sample-sets en op C: staat Windows 10 met het Hauptwerk programma. Ik heb Hauptwerk 5 en wil naar versie 6. Is backup van C-dirve voldoende? Hoe zeker is den upgrade?
Met vriendelijke groeten, Fred Mellink

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 16 jul 2021 18:47

Re: Update naar Hauptwerk 6

Fred

een backup is eigenlijk niet nodig. Alleen een HW backup maken van je eigen instellingen.
Teruggaan naar de oude situatie kan nl. niet omdat je iLok al geupdate hebt naar HW6 en daar kun je daar geen HW5 meer mee draaien :o

Eigenlijk kan er niets mee mis gaan. Er worden geen instellingen e.d. aangepast.
Volgorde: HW backup maken (nog in HW5 doen dus). HW5 afsluiten en niet meer opstarten.
Dan iLok updaten naar HW6 en vervolgens het HW6 installatieprogramma runnen.
Omdat je dit met het volledige HW installatieprogramma doet, staat de groene voortgangsbalk tijdens het installeren geruime tijd stil. Onder water is het programma wel bezig, dus rustig laten gaan en wachten.
Avatar gebruiker

Berichten: 486

Geregistreerd: 09 jul 2016 23:19

Woonplaats: Eindhoven

Bericht 17 jul 2021 00:11

Re: Update naar Hauptwerk 6

Evert-Jan schreef:Fred

een backup is eigenlijk niet nodig. Alleen een HW backup maken van je eigen instellingen.
Teruggaan naar de oude situatie kan nl. niet omdat je iLok al geupdate hebt naar HW6 en daar kun je daar geen HW5 meer mee draaien :o

Eigenlijk kan er niets mee mis gaan. Er worden geen instellingen e.d. aangepast.
Volgorde: HW backup maken (nog in HW5 doen dus). HW5 afsluiten en niet meer opstarten.
Dan iLok updaten naar HW6 en vervolgens het HW6 installatieprogramma runnen.
Omdat je dit met het volledige HW installatieprogramma doet, staat de groene voortgangsbalk tijdens het installeren geruime tijd stil. Onder water is het programma wel bezig, dus rustig laten gaan en wachten.


Hoi Evert-Jan,
Hoe maak ik een HW (only) backup?
Met vriendelijke groeten, Fred Mellink

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 17 jul 2021 08:57

Re: Update naar Hauptwerk 6

Menu File | Backup your Hauptwerk settings and personal data .....
Dit is dus alleen van je eigen instellingen, registratiecombinaties e.d. (grotendeels de UserData map) en niet van de sample sets zelf
Avatar gebruiker

Berichten: 486

Geregistreerd: 09 jul 2016 23:19

Woonplaats: Eindhoven

Bericht 17 jul 2021 23:48

Re: Update naar Hauptwerk 6

Dank jewel Evert-Jan,
Met vriendelijke groeten, Fred Mellink

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 28 jul 2021 13:47

Re: Update naar Hauptwerk 6

Ik heb de stap gewaagd naar 6, op zich prima, alleen bij fors geluid schiet het eea in het rood en gaat storen. Wat kan ik doen? BVD
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 28 jul 2021 22:22

Re: Update naar Hauptwerk 6

Heb je op het Audio device and channels scherm (General settings | Audio device and channels) de 'Sample rate (for audio engine and audio output)' op 96 kHz staan?
Zo ja, dan moet je audiobuffer op dat zelfde scherm 1 stap groter zetten.
Bij 96 kHz is het audiobuffer door die dubbele sample rate namelijk 2x zo snel vol. De CPU kan dat niet bijhouden en vandaar die audiotikken.

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 29 jul 2021 10:20

Re: Update naar Hauptwerk 6

Goedemorgen, even nagekeken, maar dat is het niet. Ik heb niets aangepast na de installatie van 6. Wel heb ik ergens op een vraag tijdens het proces iets of ik Max HD geluid wil, ja geantwoord. Als ik Het nu op 96 zet en stap 2. Loopt de boel vast. Op 48 werkt het wel. Er is nog ca 18 G beschikbaar in het geheugen.
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 29 jul 2021 10:38

Re: Update naar Hauptwerk 6

Albert

Dan moet je 'Higher definition" audio op Organ settings | Organ preferences tabblad Audio engine op standaard zetten.
Dit moet per orgel gebeuren. orgels die problemen geven, op standaard, de rest op HD audio quality

Je kunt ook de polyfonie 50% lager zetten. Dit omdat HD audio meer van je processor vraagt en daardoor sneller tikken in het audio geeft.

Zie ook blz. 21 van het supplement over VI van mijn boek over V.

Berichten: 188

Geregistreerd: 09 feb 2011 20:30

Woonplaats: Veenendaal

Bericht 29 jul 2021 11:45

Re: Update naar Hauptwerk 6

Zeker bij de Martinikerk is registreren de kunst van het weglaten. En dat komt de CPU ten goede.

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 22 aug 2021 11:45

Re: Update naar Hauptwerk 6

Evert-Jan schreef:Albert

Dan moet je 'Higher definition" audio op Organ settings | Organ preferences tabblad Audio engine op standaard zetten.
Dit moet per orgel gebeuren. orgels die problemen geven, op standaard, de rest op HD audio quality

Je kunt ook de polyfonie 50% lager zetten. Dit omdat HD audio meer van je processor vraagt en daardoor sneller tikken in het audio geeft.

Zie ook blz. 21 van het supplement over VI van mijn boek over V.


Goedemorgen,

Het werkt allemaal wel weer in 6, al kost het me wel moeite om het warme fraaie geluid weer terug te krijgen zoals ik gewend was.

Maar nu is er een gek audioprobleem, van de beide paren boxen, front en rear doet er maar 1 het dus 1 front en 1 rear. Als ik de draden verwissel in de versterker doet de ander het. Is hier een algemene oplossing voor te geven, of zal ik een plaatje van een instelling posten?

Fijne zondag
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 23 aug 2021 11:10

Re: Update naar Hauptwerk 6

Albert

Ik denk dat jij bij het instellen van de audiokanalen niet het juiste koppel gekozen hebt.
Je moet kiezen: 0001/0002 [Frontspeaker 1 Links en Frontspeaker 1 Rechts]
en ik denk dat jij 0002/0003 gekozen hebt. En aan 3 zit waarschijnlijk geen audiokanaal.

Zie ook blz. 56 in het HW V boek met o.a. de tekst "Let op dat steeds de regel, die met een oneven nummer begint, gekozen wordt: 0001/0002, 0003/0004, 0005/0006, enz."

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 23 aug 2021 13:38

Re: Update naar Hauptwerk 6

IMG-7920.JPG
Dank voor je antwoord Evert-Jan.
Dat is het dus blijkbaar niet, gecontroleerd en opnieuw ingesteld.

Ik constateer wel wat vreemds als ik in general iets wil aanpassen bv in audiodevice en channels , als ik dat kies gebeurt er niets en loopt de computer vast. Ik heb de chkdsk gedaan, geen probleem , geheugen is er ook genoeg. ???? Zou het het kunnen helpen om HW6 opnieuw te installeren? zie plaatje.
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 23 aug 2021 13:38

Re: Update naar Hauptwerk 6

IMG-7920.JPG
IMG-7920.JPG
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 23 aug 2021 18:35

Re: Update naar Hauptwerk 6

Albert

Lijkt dan op een driver probleem van de geluidskaart.
Is het operating systeem hetzelfde gebleven? En de geluidskaart en driver ook?
Welk OS en welk merk/type geluidskaart?
Herinstallatie van HW heeft geen zin omdat alle instellingen behouden blijven. Hoogstens een terug naar fabrieksinstellingen, maar nu nog even niet als we niet de oorzaak weten.

Heb je in de activity logfile gekeken of daar een foutmelding staat? Anders het laatste stukje even op het forum zetten.

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 23 aug 2021 20:04

Re: Update naar Hauptwerk 6

Alles is hetzelfde gebleven. Ik heb windows 10 en een Komplete audio 6 geluidskaart.
Terug naar fabriek inst had ik al gedaan.

log file
2021-08-23-19-45-16: INF:2505 Audio and MIDI started. Effective
polyphony limit: 992. Output level adjustment: -9.0 dB. Enabled audio
engine options: high-definition pitch-shifting: N, audio engine/output
sample rate: 48000 Hz, optimize for polyphony: N, wind supply model: Y,
swell box filters: Y, harmonic-shaping filters: Y, voicing filters: Y.
Organ stats: switches: 20474, switch linkages: 42419, continuous ctrls:
1960, continuous ctrl linkages: 3357, combinations: 1509, combination
elements: 217875, pipes: 12601, layers: 12601, tremulant waveforms:
2228, wind compartments: 103, wind linkages: 12778, wind unique
linkages: 154, wind model iter freq: 6000 ns. [Mem. usage stats. MB:
Approx. est. of tot. usable phys. mem. remaining: 27783, Approx. est.
Hauptwerk sample/obj. mem. (excl. other data): 34136 (0 pageable).
Approx. pct. phys. mem. used: 55, OS tot. 'available' phys.: 27834, OS
commit tot.: 9, OS tot. page file: 9728, OS tot. virtual: 75165, OS mem.
load pct: 57, OS sys. cache: 4, OS process commit: 35477, OS process
page faults: 8, OS process work. set: 35438, OS process min. work. set:
43401, OS process max. work. set: 63389.]
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 23 aug 2021 21:32

Re: Update naar Hauptwerk 6

In dit stuk logfile staat geen foutmelding.

Ik zou de driver voor de geluidskaart verwijderen en deze daarna opnieuw installeren
Drivers geluidskaart op https://www.native-instruments.com/en/s ... her-files/
Kiest de laatste versie.

Verwijder de geluidskaart uit de USB poort
Verwijderen doe je met RevoUninstaller
Download de portable versie vanaf https://www.revouninstaller.com/revo-un ... -download/
Uitpakken en direct runnen
Als verwijderen van de driver gebeurd is, dan door RevoUninstaller laten scannen voor leftovers en die ook verwijderen
De PC opnieuw opstarten
Dan de nieuwe driver installeren en als er om gevraagd wordt door het installatieprogramma de geluidskaart weer op de USB poort aansluiten. Niet eerder!
Restart de PC. Zorg dat de geluidskaart is aangesloten.
Start HW op en stel de ASIO driver in via Menu General settings --> audiodevice

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 24 aug 2021 12:03

Re: Update naar Hauptwerk 6

Ik denk dat dat het niet is helaas, uitgevoerd en geen resultaat. Kan het de audio kaart zelf ook zijn ?

Nu ben ik niet slim bezig geweest, enthousiast met schonen heb ik een ouder HW bestand gewist, dat blijkt niet slim, nu heb ik dus blijkbaar een schone HW 6 zonder mijn eigen sets en instellingen. Voordat ik nu voorin het boek ga beginnen heb je tips hoe nu? ook nog gebleken dat mn back-up schijf er ca een jaar geleden al mee gestopt is. En hoe de connectie met ilok weer te maken?

Pff , morgen weer verder, het is erg vermoeiend voor mij.
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 24 aug 2021 15:08

Re: Update naar Hauptwerk 6

De werking van de geluidskaart kun je checken door HW te stoppen en een audiobestand op die PC af te spelen.
Alleen zal het dan alleen via Front zijn. Maar wel beide kanalen.

Vraag: treedt het probleem van 1 kanaal van Front en Rear het doet bij alle sample sets op of alleen bij 1 set?

Al je eigen HW instellingen kun je terug krijgen door de HW backup terug te zetten. Deze wordt weekelijks of maandelijks gemaakt. Neem de laatst gemaakte versie. En in dit geval dus alleen voor de actieve HW configuratie. Zie blz. 138

HW maakt automatisch een connectie met iLok. Dit kan de dongle zijn, of inline naar iCloud. In dat laatste geval moet je daar ingelogd zijn. Zie blz. 43.
De iLok manager moet wel actief zijn. Dat is standaard het geval na opstarten van de PC, tenzij je daar ook bestanden van weggegooid hebt. In dat geval moet je deze opnieuw installeren: https://www.ilok.com ; zie blz. 42

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 24 aug 2021 16:25

Re: Update naar Hauptwerk 6

de ilok is actief, tenminste de dongle zit erin en lampje brandt, na opstarten gebeurt er niets in HW, geen sets dan srt ANNA beschikbaar?
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 189

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 24 aug 2021 16:56

Re: Update naar Hauptwerk 6

Tja hw draait wel, dus ik moet uiteraard de orgels opnieuw installeren….

Het euvel van de boxen geldt voor alle sets
Met vriendelijke groet,
Albert

Berichten: 4715

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 24 aug 2021 18:07

Re: Update naar Hauptwerk 6

Dan weet ik niet wat je hebt weggegooid.

Opschonen van een PC/bestanden verwijderen lost geen audioproblemen op.

Probeer het eerst maar eens met St. Anne aan de praat te krijgen. Is wel stereo, maar goed genoeg voor een eerste test.

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com